Novosti Sport Događanja

Damšo se za rođendan počastio broncom u Svjetskom kupu!

14.07.2019. / Damir Žbulj

Ponajbolji hrvatski veslač, dvostruki osvajač olimpijskog srebra, svjetski i europski prvak, naš 'Velikogoričanin' Damir Martin, počastio se za 31. rođendan trećim mjestom i brončanom medaljom na trećem Svjetskom kupu održanom u nizozemskom Rotterdamu.

Martin je u teškim vremenskim uvjetima odveslao jako dobru utrku, a ispred njega su bili samo Danac Nielsen te aktualni svjetski prvak, Norvežanin Borch.

Naš slavljenik je pobijedio na prvoj ovosezonskoj utrci Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu, gdje je ipak bila puno slabija konkurencija, dok je ova regata bila posljednja provjera prije skorašnjeg Svjetskog prvenstva i na njoj su nastupili svi najbolji veslači.

-->> 'Velikogoričanin' Damir Martin zlatni na prvoj regati Svjetskog kupa

Damšo je zadovoljan svojim nastupom, vratio je potrebno samopouzdanje i dobru formu i sada se u miru sa svojim trenerom Srećkom Šukom može pripremati za svjetsku smotru, koja je u austrijskom Ottensheimu na rasporedu od 25. kolovoza do 1. rujna.

Martin je na Silvestrovo prošle godine oženio dugogodišnju djevojku, Velikogoričanku Ivanu Cvetnić, a rođeni Vukovarac je tako u našem gradu pronašao novi dom. Ivana je profesorica tjelesnog u Osnovnoj školi Nikole Hribara i trenerica u svom Aerobic klubu Fit.

Ivana ga je pratila i na ovoj utrci u Rotterdamu i kako sam naglašava, ona ima velike zasluge za njegove rezultate posljednjih mjeseci...

"Njena podrška u svakom trenutku daje mi veliku stabilnost i sigurnost, uz nju se bolje osjećam i puno lakše podnosim bol nakon utrke," istaknuo je. 

Podijeli