Novosti Sport Događanja

Damšo peti u Europi!

12.04.2021. / Damir Žbulj

Izuzetno emotivna proslava samog ulaska u finale Europskog prvenstva najbolji je pokazatelj koliko su prava natjecanja i dobri rezultati nedostajali Damiru Martinu.

Naš sugrađanin je u polufinalnoj utrci, u svojoj skupini, osvojio drugo mjesto s vremenom 6:49.85.

U velikom finalu i borbi za medalje, dvostruki srebrni olimpijac i višestruki svjetski i europski prvak dobro je veslao u otvaranju utrke, ali je u završnici ponestalo snage za ulazak u borbu za medalje.

Damšo je veslao 6:57.35 i na kraju je osvojio peto mjesto (VIDEO). Europski prvak je njemački predstavnik Oliver Zeidler (6.48.86), koji je stazu prošao samo sekundu brže nego što je Martin veslao u poluzavršnici. S tim vremenom Damir bi osvojio srebrnu medalju...

Danac Sverri Nielsen je titulu europskog viceprvaka osvojio s vremenom 6:49.97, dok je broncu osvojio Poljak Wegrzycki-Szymczyk (6:51.85).

Nakon što je prošle sezone imao problema s ozljedom i oporavljao se od operacije kuka, u ovo vrijeme globalne pandemije koronavirusa i nedostatka treninga i pravih natjecanja, ulazak u finale i osvajanje petog mjesta u Europi ipak su odlična najava ostatka sezone i nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prilika za novi dobar rezultat dolazi krajem mjeseca na zagrebačkom Jarunu, kad će se po prvi puta jedna regata Svjetskog veslačkog kupa održati u Hrvatskoj!

Posted by Damir Martin on Thursday, April 8, 2021

Podijeli