Novosti Sport Događanja

Damir Martin sjajnom broncom na Jarunu najavio pripreme za Tokio: Bilo je fantastično, vidim da ima puno srca koja moram zadovoljiti!

02.05.2021. / Damir Žbulj

Naš sugrađanin Damir Martin sjajno je odradio povijesnu regatu Svjetskog kupa na zagrebačkom Jarunu, elitno veslačko natjecanje koje se po prvi puta održalo u Hrvatskoj!

Velikogoričanin Damšo je preko kvalifikacija i polufinala stigao do završne utrke za medalje, u kojoj je u snažnoj konkurenciji osvojio brončanu medalju s vremenom 6:55.37. Slavio je njemački veslač Oliver Zeidler (6:49.78), dok je srebro pripalo Norvežaninu Kjetilu Borchu (6:54.29).

"Predivan je osjećaj bio ovdje na Jaruna. Od početka do kraja utrke navijači su bili fantastični. Svaki zaveslaj su me 'gonili' i odlično je imati takvu podršku! Veselim se Olimpijskim igrama i nadolazećim pripremama, jer vidim da imam puno srca koja moram zadovoljiti. Bit će mi čast što ću ih sve predstavljati i trudit ću se najviše što mogu da budem što bolji u Tokiju! Hvala svima," naglasio je nakon novog velikog uspjeha inače rođeni Vukovarac, koji je prije par godina ljubav i svoj novi dom pronašao u našem gradu.

Iako se zbog epidemioloških mjera Svjetski kup u Zagrebu održao 'bez gledatelja', na Jarunu su brojni 'slučajni' prolaznici i biciklisti dali ogromnu podršku našem Damiru. 

"Nemam dovoljno riječi kojima bih opisao ovaj Svjetski kup u Zagrebu! Sva očekivanja i predviđanja su daleko premašena. Od toga što sam ponovno stao na pobjedničko postolje pa do navijača, koji su pratili cijelu utrku, bodrili mei stvorili nezaboravnu atmosferu, dok sam se utrkivao sa svojim prijateljima na 'svom' jezeru! Usudio bih se reći da je ovo bila regata na kojoj sam najviše uživao! Čestitke svim hrvatskim posadama, pogotovo zlatnoj braći Sinković  i sestrama Jurković te brončanom četvercu! Hvala svim posadama koje su stigle u Zagreb, čestitke svim osvajačima i osvajačicama medalja, kao i svima koji su sretni s ostvarenim rezultatima. Hvala svima koji su popratili ovaj događaj, hvala svim volonterima koji su pomogli oko organizacije i čestitke organizatoru na besprijekorno odrađenom poslu! Nadam se da se vidimo ponovno na Jarunu," dodao je dvostruki srebrni hrvatski olimpijac te višestruki svjetski i europski prvak! 

Damir se u ova potresna i pandemijska izazovna vremena pobrinuo i za još jednu sjajnu i pozitivnu priču. Hrvatski paraolimpijci i olimpijci su u suradnji s Allianz Hrvatska pokrenuli seriju video podcasta pod nazivom 'na entu', u kojima su pod voditeljskom palicom Marija Petrekovića otkrili skrivene talente.

U prvom izdanju (ne)sportskog podcasta sudjelovali su upravo Damir Martin i jedan od naših najtrofejnijih paraolimpijaca u povijesti, Mihovil Španja, koji je i veliki prijatelj našeg velikogoričkog judo kluba za osobe s invaliditetom Fuji.

 

'Na entu' u matematici označava postupak u kojem se neki broj množi tj. uveličava sa samim sobom bezbroj puta pri čemu potenciranje broja nije moguće ako broj koji se potencira nije pozitivan.

 

Zato 'na entu' označava potrebu za širenjem pozitivnih sadržaja i dobrog raspoloženja.

Osim Damira i Mihovila u prvoj sezoni je najavljeno i gostovanje niza drugih naših sjajnih olimpijaca i paraolimpijaca, kao što su Sandra Perković, Josip Glasnović, Anđela Mužinić, Barbara Matić, Branimir Budetić, Sandra Paović, Tonči Stipanović...

Podijeli