Novosti Sport Događanja

Cibona, 'krcata' bivšim Goričanima, u nedjelju dolazi na okršaj s Bikovima: Nadam se kako ćemo pokazati svoje pravo lice!

27.10.2022. / Damir Žbulj

Nedjelja će u Velikoj Gorici biti pravi košarkaški praznik, jer nam u Gradsku sportsku dvoranu stiže zagrebačka Cibona, trenutno vodeća ekipa domaćeg prvenstva, ali i ekipa koja ima značajan 'gorički pečat'.

Na klupi Vukova je bivši trener Gorice, legenda naše košarke, Josip Sesar, koji je prije nekoliko dana prihvatio i posao pomoćnika Aci Petroviću u stožeru hrvatske reprezentacije.

Igru Cibone sjajno ove sezone organizira Borna Kapusta, bivši kapetan goričkih Bikova, za kojeg smo znali kako dobru košarku može pružiti, ali to tek sada može vidjeti cijela hrvatska košarkaška javnost. Dres Cibone ove sezone nose i Marko Baković i Lovro Mazalin, dvojica igrača koji su u našem gradu ostavili popriličan trag te su praktički bili dio svih važnijih uspjeha Gorice.

Ivan Majcunić još je jedan bivši kapetan Gorice, koji je još sredinom prošle godine stigao pod Toranj, ali tek dolaskom Sesara dobiva sve više prilike da pokaže svoje košarkaško znanje, prije svega odlično šutersko umijeće.

Cibona je pod Sesarovim vodstvom procvjetala, uspješna je i u regionalnoj ABA ligi, gazi sve pred sobom i u hrvatskom prvenstvu i Bikove sasvim sigurno u nedjelju očekuje teška zadaća.

S druge strane, Gorica je pod trenerskom palicom Vladimira Krstića slabo krenula u sezonu. Sve je izgledalo sjajno nakon uvodnog uvjerljivog slavlja protiv Zaboka, ali nakon toga ekipa je zaredala s čak pet uzastopnih poraza, što u HT Premijer ligi, što u ABA 2 ligi, a Cibona nije momčad na kojem bi se Goričani mogli 'vaditi'.

No, olakotna okolnost je što Vukovi u petak igraju novi dvoboj regionalnog natjecanja i možda će utakmica s Borcem utjecati na njihovu prezentaciju u nedjelju.

Gorica je posljednji put s Cibonom igrala u poluzavršnici prošlosezonskog doigravanja i Vukovi nisu tada imali lagan posao, no, promijenilo se puno toga od tada i bit će zanimljivo vidjeti može li jedna 'nova' Gorica parirati ovako kvalitetnim suparnicima, na isti način kako je to radila u proteklih nekoliko uspješnih sezona.

"Cibona je jako kompaktna ekipa koja je vrlo dobro pokrivena na svim pozicijama. Imaju i dosta igrača koji su nekoć igrali za Goricu zajedno s trenerom Sesarom tako da se svi vrlo dobro poznaju. Jako su neugodni u pick igri s Kapustom i pod košem s Bundovićem," najavio je veliki nedjeljni okršaj Ivan Nakić Vojnović, sin legende Cibone Mihovila Nakića.

Gorica je ove sezone već gubila od Alkara, Šibenke, Vrijednosnica Osijek, sarajevskog Sparsa i zagrebačkog Bosca, što nije dobra uvertira u ovakav dvoboj.

"Mi nismo u najboljoj formi i još se nekako 'tražimo'. Nismo imali baš sreće ni s ozljedama, ali i to se počelo sanirati. Cinac se vrlo brzo oporavio od ozljede zadobivene na ABA2 turniru, Majić se vraća također od ozljede gležnja. Sve više se uigravamo i nadam se da ćemo u nedjelju napokon pokazati naše pravo lice i pravu sliku ove ekipe u koju vjerujem da definitivno može ponoviti uspjehe od prošle sezone," optimističan je Nakić.

Utakmica u nedjelju počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan, kako bi što više domaćih navijača i ljubitelja košarke imalo priliku vidjeti ovu utakmicu i kako bi glasnom podrškom pomogli domaćoj momčadi. Upravo to Bikovima i u ovom trenutku i treba!

Podijeli