Novosti Sport Događanja

Česi pokvarili Bišćanov povratak, Srebrić pohvalio Veliku Goricu

19.11.2019. / Damir Žbulj

 

Sve je bilo spremno za jednu jako lijepu nogometnu večer na velikogoričkom Gradskom stadionu, međutim, izabranici Igora Bišćana nisu uspjeli doći do pobjede nad Češkom u kvalifikacijskom ogledu za odlazak na U-21 Europsko prvenstvo.

Buduće zvijezde Vatrenih došlo je pogledati i gotovo dvije tisuće turopoljskih ljubitelja nogometa, a među njima su bili i brojni uglednici, od izbornika Zlatka Dalića, preko predsjednika HNS-a Davora Šukera pa izbornika mlađih selekcija Josipa Šimunića i Ognjena Vukojevića, legenda hrvatskog nogometa Josipa Šimića, Marija Stanića...

Mlada hrvatska selekcija je sjajno otvorila susret, Petar Musa je već u drugoj minuti zapucao zicer, a nekoliko 'mrtvaca' nije realizirao niti Josip Brekalo, koji je dogovorom Dalića i Bišćana prebačen iz seniorske u U-21 nacionalnu izabranu vrstu za ovaj dvoboj.

Sve je još uvijek izgledalo odlično kad je Luka Ivanušec poslije pola sata igre zatresao mrežu gostiju...

Ipak, Česi su preko Krejčija do poluvremena uspjeli izjednačiti, nakon kornera i pomutnje u domaćoj obrani, a pogodak odluke zabili su 20-ak minuta prije kraja, kad je Bucha iskoristio slabe reakcije Kalaice i Gvardiola.

U završnici je 'zaiskrilo', prvo zbog oštrog starta Mihaela Žapera, koji je prošao samo s javnom opomenom, a u samom finišu zasluženo je 'pocrvenio' Domagoj Bradarić.

Utakmicu je s hrvatske klupe odgledao Velikogoričanin David Čolina, inače član splitskog Hajduka. 

"Ovo je u svakom slučaju težak poraz, izgubljeni su važni bodovi u važnoj utakmici. Moramo se pomiriti s time da nismo bili pametni, da u pravim trenucima nismo bili ozbiljni i pragmatični. Odigrali smo puno toga na dobar način, pripremili smo velik broj šansi za pogodak, a naposljetku izgubili - ne zato što nismo zabili, već zato što smo u nekoliko situacija bili dekoncentrirani i to platili primljenim pogocima. Rezultat nije odraz kvalitete prikazane na terenu, ali jest odraz ozbiljnosti i natjecateljskih elemenata nužnih za pobjedu, jer u njima smo bili manje dobri," rekao je nakon susreta izbornik Igor Bišćan, koji je i obiteljski vezan za Veliku Goricu i ovdje se osjeća doslovno kao kod kuće.

Nažalost, na Gradskom stadionu ponovno je doživio poraz, baš kao i nedavno dok je bio za kormilom Rijeke.

Ovo je drugi poraz U-21 selekcije u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Prvi je reprezentacija doživjela u prvom kolu dok je izbornik bio još Nenad Gračan.

Put prema Euru sad je dodatno zakompliciran, a idući susret na rasporedu je u ožujku iduće godine, kad Hrvatska gostuje u Škotskoj i na svom travnjaku dočekuje Litvu.

U svečanoj loži Gradskog stadiona bio je i legendarni Zorislav Srebrić, ikona hrvatskog nogometa, ali i velikogoričkog Radnika, kojeg je vodio kao trener.

"Možda nije bilo onako kako smo priželjkivali, ali uvijek se mora voditi računa kako sve mlađe reprezentacije su momčadi koje stvaraju igrače, naravno da je bolje da sve to poprati i odgovarajući rezultat. No, bilo je dosta peha i potvrdilo se ono zlatno nogometno pravilo, kad ne iskoristiš svoje prilike dobiješ gol..."

"Treba i dalje nastaviti raditi, kako bi se napravila što bolja selekcija i da možemo računati kako će i ovo biti dobar izvor igrača za A reprezentaciju."

"Lijepo je uvijek doći u Veliku Goricu, pogotovo kad je prava nogometna atmosfera. Bio je i danas lijep odaziv, iako moramo računati kako je bila prava studena večer. Nadam se kako će se Velika Gorica i dalje razvijati, napredovati. Uz dodatna ulaganja infrastruktura može biti bolja, škola nogometa radi dobro, ali može i bolje, vodstvo kluba je za svaku pohvalu, kao i stručni stožer," istaknuo je za VG Danas popularni Zorko pa zaključio za kraj:

"Ne treba se čuditi kad iz kontinuiranog rada dođe odgovarajući rezultat!"

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 4:
1. Češka 11 (5)
2. Grčka 10 (4)
3. Škotska 8 (5)
4. Hrvatska 6 (4)
5. Litva 4 (5)
6. San Marino 0 (5)

(Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Podijeli