Novosti Sport Događanja

Centrum Mundi u Ludbregu: Sanja Klarin i Bruno Škrinjarić srušili osobne rekorde

24.03.2021. / Damir Žbulj

U Ludbregu je održana Centrum Mundi cestovna utrka na 10 km gdje je nastupilo dvoje trkača Maraton kluba Velika Gorica, Sanja Klarin i Bruno Škrinjarić.

Sanja je utrku završila u vremenu 47:12, čime je postavila svoj novi osobni rekord, koji sada stoji čvrsto ispod 50 minuta. Osvojila je šesto mjesto u seniorskoj konkurenciji.

Bruno se popeo na pobjedničko postolje, osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju, također s novim rekordom na 10 km, koji sada iznosi 32:40, što je skoro za minutu bolje od njegovog rezultata na kraju prošle atletske sezone. Iako je stvarna ruta utrke bila nešto kraća od 10 km (oko 9,5 km, pa je stoga i službeni rezultat 31:16) Bruno je otrčao i dodatnu dužinu kako bi zaokružio duljinu na 10 km, radi lakše usporedbe s prijašnjim rezultatima.

"Bila je ovo odlična prilika da se testira forma na 10 km kako bi se postavila osnovna ljestvice na početku sezone, a ovo je bila i odlična provjera prije ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u polumaratonu, koje se za dva tjedna održava u sklopu Osječki Ferivi polumaratona," poručio je Škrinjarić, inače i tajnik MK Velika Gorica.

Podijeli