Novosti Sport Događanja

Ceković, Sladoljev i Šafranko složni: Prava smo klapa, to se onda vidi i na terenu

23.11.2019. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice u prošlom su kolu deklasirali Dubravu u dvoboju koji je izravno odlučivao o prvom mjestu na ljestvici Paket 24 Premijer lige.

Bila je to gotovo pa savršena partija ekipa pod vodstvom Andrije Nikolića i svi su dali svoj doprinos velikom slavlju.

Goričane očekuju novi izazovi, gostovanja u Sesvetama pa u Poreču, prije ego se ponovno vrate u svoju dvoranu, 7. prosinca protiv Umaga.

Kapetan Hrvoje Ceković ima samo riječi hvale za svoje suigrače nakon prvog dijela sezone.

"Lijep je bio pogled na semafor, nakon onih utakmica u kojima smo slavili s jednim golom pa do ove gdje je na kraju bilo plus 12 protiv Dubrave."

"Trebao je to biti derbi za prvo mjesto, ali mi smo od početka ušli čvrsto u utakmicu. Obrana je bila sjajna, teško su nam dolazili do gola, ako su i prošli Tompa je bio tu da obrani. U napadu nam je sve prolazilo, svi smo imali sjajnu realizaciju i da barem sad svaku tekmu bude tako..."

Istaknuo je sjajnu atmosferu u svlačionici, na terenu, kao i izvan njega: "Odlična smo klapa, uvijek smo zajedno i družimo se. Svi koji dođu odmah se uklope i cijelu klub dobro funkcionira, i na terenu i izvan njega."

"Ovo je lijep korak prema Ligi za prvaka, ali tek je pola sezone odigrano i treba nastaviti ovako kako bismo potvrdili svoje mjesto," zaključio je Ceki.

Rudolf Zvonimir Šafranko jedan je od onih koji je u Goricu stigao na posudbu iz PPD Zagreba te iz utakmice u utakmicu pokazuje svoj veliki talent i može se nadati kako će uskoro dobiti priliku i u dresu prvaka Hrvatske.

"Možda nitko nije očekivao da će tako završiti. Obrana je funkcionirala savršeno, jednostavno smo ih dotukli, dok smo u napadu odigrali kako i inače znamo. Jako sam zadovoljan kako igram u posljednje vrijeme i u kakvoj sam formi. Nadam se da ću nastaviti tako i drago mi je da trene ima vjeru u mene."

"Svi se mi moramo dokazivati, to je dodatni motiv u svakoj utakmici. U Goricu smo stigli da se nastavimo razvijati i da poboljšamo ovu ekipu, ali naravno kako je cilj zaigrati za Zagreb. Ova ekipa je super, stariji igrači nam daju puno dobrih savjeta i svi smo se odlično uklopili i prava smo klapa," poručio je Šafranko.

Tomislav Sladoljev nastavlja vrhunski odrađivati posao među vratnicama...

"Nismo mogli očekivati ovakvu utakmicu, no, kad uđemo u dvoboj onako kako treba, koncentrirano, onda tako izgleda. Dobro smo se pripremili, dečki u obrani stvarno cijelu sezonu rade dobar posao, a trener je odlično izabrao taktiku. Ovo je nastavak od prošle sezone, svi koji su stigli su odlični i na parketu i izvan njega. Sve se poklopilo, nadam se kako će se to i nastaviti što dulje. Prava smo klapa, to se osjeti i na terenu."

Nada se ulasku u Ligu za prvaka, gdje bi onda Gorica imala priliku odmjeriti snage i sa Zagrebom i našičkim Nexeom.

"Iako je prošlo tek pola prvenstva sve smo bliže cilju - plasmanu u Ligu za prvaka. Prvenstvo je dosta izjednačeno, dosta utakmica smo dobili s jednim golom razlike i treba zadržati koncentraciju i biti oprezan. Kasnije je sve moguće..."

"Planiram ostati u Gorici još neko vrijeme, a koliko dugo to ćemo još vidjeti. Godine već stišću...," poručio je s osmijehom na licu omiljeni Tompa

Podijeli