Novosti Sport Događanja

Čanađija: Prvi dojmovi su mi samo potvrdili koliko je Gorica snažna momčad

23.08.2019. / Damir Žbulj

Dario Čanađija stigao je pomalo i iznenađujuće ovog tjedna u redove Gorice, nakon što je odradio pripreme i odigrao prva tri uvodno kola za Slaven Belupo.

Negdje je 'puklo', no, iskusni 25-godišnji veznjak brzo je našao angažman, a kako je i sam trener Jakirović priznao, on mu je bio velika želja, jer je igrač koji je već dokazao svoju kvalitetu na hrvatskim nogometnim travnjacima, od Slaven Belupa do Rijeke, a nastupao je i za talijanski Speziju te ljubljansku Olimpiju.

"Ne bih previše komentirao transfer, to je klub u kojem sam odrastao i želim im svu sreću, osim protiv Gorice. Vrlo brzo sam se s ljudima u Gorici i trenerom dogovorio. Puno igrača znam, protiv puno njih sam igrao i mislim kako neću trebati previše vremena za prilagodbu..."

"Savjest mi je čista, nisam napravio nikakav eksces i u prijateljskom tonu smo se razišli," nije baš previše otkrio razloge rastanka s Farmaceutima rođeni Bjelovarčanin, koji je nogometno odrastao u Koprivnici.

Velika Gorica bit će mu novi dom, a sigurno mu je velika želja i ostaviti zapaženi trag u Turopolju.

"Grad još nisam stigao upoznati...

"Momčad Gorice izuzetno respektiram još od prošle godine kad sam igrao u Rijeci. Uvijek je bilo teško i tvrdo, osim one prve utakmice prošle sezone. Sve ostale su bile napete, teške i Gorica je bila neugodan protivnik i snažna ekipa. Prvi dojmovi kad sam stigao su mi samo to potvrdili."

"Ovo je dobra i kvalitetna grupa igrača koji se jako dobro slažu i nadopunjuju."

U nedjelju na Gradskom stadionu gostuje Istra 1961, koju s klupe vodi velikogorički nogometni stručnjak Ivan Prelec, koji je i uveo Goricu u Prvu HNL.

"Istra je pokazala s trenerom Prelecom kako želi igrati nogomet. Brzo se otvaraju i to su pokazali i protiv Slaven Belupa. Koprivničanci su iskoristili neke njihove greške, a mi moramo biti svjesni kako se radi o dobroj ekipi koju treba respektirati."

"Prvenstveno trebamo gledati sebe, igramo na domaćem terenu i trebamo dati sve od sebe za pobjedu," istaknuo je Čanađija.

Dario je već debitirao u goričkom dresu, u finalu Županijskog kupa s Kurilovcem. Odradio je 45 minuta, ali je ostavio jako dobar dojam te je pokazao kako je fizički i psihički spreman za nove prvoligaške izazove koji ga očekuju.

"Gorica ima dobru ekipu. iako ima dosta stranaca svi dišu kao jedno i to se osjeti i na terenu i u svlačionici. Mislim kako neću imati puno problema, ja sam takav kako se mogu uvijek brzo prilagoditi na bilo kakve uvjete i u tome ne vidim nikakav problem."

 

Podijeli