Novosti Sport Događanja

Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata

12.03.2024. / Damir Žbulj

Atletska dvorana na Zagrebačkom Velesajmu bila je domaćin prvog, povijesnog izdanja dvoranskog Prvenstva Hrvatske, koje se ujedno i bodovalo kao prvo kolo Hrvatske paraatletske lige za novu sezonu.

Sjajne rezultate ostvarili su članovi i članice goričkog Uspona, koji su ukupno osvojili devet medalja, od čega su čak četiri bile zlatnog sjaja!

Miljenko Vučić je uz titulu državnog prvaka ostvario i jedan od značajnijih rezultata u svojoj F11 kategoriji bacanja kugle s daljinom od 12.40 metara i 888 osvojenih bodova.

Najbolji u Hrvatskoj bili su i Nataša Sobočan i Stjepan Dereta u bacanju kugle te Antonio Lovrić u utrci na 60 metara klase T20 s vremenom 9.0 sekundi. Stjepan Dereta je s 9.1 bio srebrni u istoj utrci...

Dereta je u bacanju kugle za zlato morao baciti i osobni rekord (8.35) u klasi F20, dok je Sobočan kuglu bacila 6,24 metra (klase F33-34-55-56-57)

Viceprvaci Hrvatske su tako i Dominik Nestić u skoku u dalj s osobnim rekordom 3.37, klase T20-46 u juniorskoj konkurenciji, te Dominik Počekal u bacanju kugle, dok su brončani Ani Jelenić u bacanju kugle (4.81) i Ivano Rajković u skoku u dalj u juniorskoj konkurenciji s osobnim rekordom (2.52).

U bacanju kugle još je Nikola Nestorović u klasi F20 (6.59) osvojio šesto mjesto, a nastupili su i Antonio Lovrić (6.06) i Tvrtko Matanović (5.89). U klasi F20-41 Amar Jakupović (5.67) je osvojio četvrto mjesto, Matej Hačić (5.22) peti, Ivano Rajković (5.10) šesti, Tin Posavec (2.78), a svi sa svojim osobnim rekordima.

Kod djevojaka u klasama F33-34-55-56-57 bacanja kugle, uz zlatnu Natašu i brončanu Ani, Renata Celjak je s osobnih rekordom 5.40 osvojila četvrto mjesto. U klasi F20 Ana Marija Hudić (4.08) bila je peta, dok je u klasama F37-38-40-46-64 Milena Vujević (4.76) bila četvrta.

Dominik Nestić je s osobnim rekordom i vremenom 11.10 osvojio četvrto mjesto na 60 metara u juniorskoj konkurenciji klase T20-46

"Na natjecanje je nastupilo 96 paraatletičara i paraatletičarki iz 13 hrvatskih klubova. Naše članice i članovi su, uz medalje i plasmane, postigli i ukupno devet osobnih rekorda! Sve skupa možemo reći kako je ovo bio izvanredan start sezone, a naši najmlađi postigli su svoje najbolje rezultate," pohvalili su se iz Paraatletskog kluba Uspon.

Prvenstvo Hrvatske u dvorani označilo je tako i početak Hrvatske paraatletske lige 2024, koja se održava u šest kola. Iduće je u Puli na Otvorenom prvenstvu Hrvatske početkom travnja. Početkom svibnja je domaćin Velika Gorica, u srpnju je na rasporedu Međunarodni paraatletski miting Zagreb Open, peto kolo bit će u Vinkovcima u rujnu, a završnica će se održati u listopadu.

Trenutno je vodeći AK Spektar iz Pule s 53 boda, slijedi naš velikogorički PAK Uspon s 45 bodova te zagrebački Agram s 28 bodova.

 

 

Galerija slika

Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata Čak devet medalja za PAK Uspon na povijesnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske: Sobočan, Vučić, Dereta i Lovrić sa zlatom oko vrata

Podijeli