Novosti Sport Događanja

Čak devet golova u spektakularnom velikogoričkom finalu, Dinamo slavljem u Kupu 'pomogao' i Gorici

20.05.2021. / Damir Žbulj

Prava je šteta što se spektakularno velikogoričko finale Kupa, u kojem je palo čak devet golova, nije igralo pred punim tribinama i što je neumorna kiša, koja je padala cijeli dan, upropastila teren i malo pokvarila ukupni dojam...

Dinamo je opravdao ulogu favorita i na kraju zasluženo osvojio Rabuzinovo sunce, ali se pošteno morao namučiti za novi trofej u ovom natjecanju i osvajanje ovosezonske dvostruke krune!

Ekipa Damira Krznara je povela već u šestoj minuti, kada prizemni ubačaj Ademija na drugoj vratnici u mrežu posprema Oršić, a samo tri minute poslije atraktivnu kombinaciju Oršića i Petkovića iz blizine završava upravo Ademi.

Na 3:0 povisio je Majer na proigravanje Petkovića u 33. minuti, no Istra 1961 brzopotezno je vratila neizvjesnost početkom drugog poluvremena. U 52. i 53. minuti Gonzalez je dva puta pronašao Haru za smanjenje rezultata na 3:2.

Već u 59. minuti Ivanušec je s lijeve strane pogodio vratnicu, nakon čega Šutalo posprema loptu u vlastitu mrežu, međutim, odmah potom Gržan realizira kazneni udarac za 4:3.

Dinamo je pobjedu naposljetku potvrdio iz dvije kontre...

Tolić je odmah po ulasku u igru asistirao za novi gol Oršića, a u 84. minuti poslužio je i Gavranovića za konačnih 6:3.

 

Pobjednički pehar igračima Dinama predao je izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, koji je u društvu prvog dopredsjednika HNS-a, Ante Vučemilovića Šimunovića, Modrima podijelio i zlatne medalje.

Srebrne medalje igračima Istre 1961 podijelio je član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik HNK-a Gorica, Nenad Črnko, a medalje sucima član Izvršnog odbora HNS-a i član Povjerenstva Hrvatskog nogometnog kupa, Davor Ivić.

Među gostima nismo vidjeli predsjednika HNS-a Davora Šukera, ali niti izbornika Zlatka Dalića, no, utakmicu su sa zanimanjem pratili izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Igor Bišćan te novi član stručnog stožera A reprezentacije, Vedran Ćorluka.

Velika Gorica je bila dobar domaćin, šteta što je kiša natopila teren, ali i to će se uskoro promijeniti, jer će Gradski stadion dobiti 'hibridni' travnjak u investiciji HNS-a i Uefe. U narednim sezonama kišovito vrijeme neće biti neprijatelj nogometa na velikogoričkom stadionu.

Finale Kupa su s velikim interesom gledali i u Gorici, Rijeci i Hajduku, jer je konačna pobjeda Plavih 'otvorila' put i četvrtoplasiranom na prvenstvenoj ljestvici izlazak u Europu!

Goričani su trenutno na trećem mjestu s 59 bodova, jednim više od Riječana i dva od Splićana. U subotu turopoljski prvoligaš gostuje na Rujevici i bod će biti dovoljan za povijesni rezultatski iskorak! Hajduk igra na Poljudu protiv 'davljenika' Lokomotive.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Drago Sopta/HNS)

Podijeli