Novosti Sport Događanja

Čabraja zaslužio Gračanov poziv na pripreme za Euro!

23.05.2019. / Damir Žbulj

Veliko priznanje za svoje partije u dresu Gorice ponovno je dobio Marijan Čabraja, koji je dobio novi poziv U-21 izbornika hrvatske reprezentacije Nenada Gračana.

Lijevi bočni velikogoričkog prvoligaša nalazi se na širem popisu za pripreme za skorašnje U-21 Europsko prvenstvo, koje se od 16. do 30. lipnja igra u San Marinu i Italiji.

Mlada hrvatska izabrana vrsta prvu će pripremnu utakmicu igrati 12. lipnja u Puli protiv vršnjaka iz Danske.

Marijan se u kadru U-21 selekcije našao i u ožujku, kad su 'mali Vatreni' igrali prijateljski dvoboj s Italijom. Gostovanje u Frosinoneu je završilo bez pobjednika, rezultatom 2:2, a Čabraja je u igru ušao u završnici dvoboja, umjesto Domagoja Bradarića.

"Igrači su susret završili puni samopouzdanja, i otvorile su nam se neke nove mogućnosti. Ova je momčad povratkom pokazala karakter, pogotovo kada se uzme u obzir da smo u nastavku - bez obzira na talijanske prigode - imali još obećavajućih situacija," komentirao je tada utakmicu izbornik Gračan.

Hrvatska je na Euru smještena u skupinu C, zajedno s Rumunjskom, Engleskom i Francuskom, a sve utakmice igraju se na stadionu Serravalle u San Marinu. Domaćini polufinala su Bologna i Reggio Emilia, dok se finale igra u Udinama. Europsko prvenstvo izlučno je natjecanje i za plasman na Olimpijske igre u Tokiju iduće godine.

Čabraja je svoju karijeru počeo u Jadranu iz Poreča: "S 12 godina sam stigao u Dinamo, no, vidio sam kako neću baš lako doći do prve momčadi. Gorica me prije početka sezone pozvala i hvala Bogu za sada je sve super!"

Ustalio se na lijevoj strani Jakirovićeve momčadi, nezamjenjiv je prvotimac još od listopada prošle godine i odigrao je punu minutažu, osim u nedavnom dvoboju s Dinamom na Maksimiru, kad je odradio suspenziju zbog žutih kartona. Ove sezone je u 25 nastupa zabio jedan gol i upisao četiri asistencije.

Marijan je krajem veljače napunio 22 godine i još uvijek ima pravo nastupa za mladu nogometnu reprezentaciju. Za U-19 nacionalnu izabranu vrstu ubilježio je šest nastupa te je zabio je jedan gol.

Čabraju i Goricu u nedjelju od 19 sati u Kranjčevićevoj ulici očekuje posljednja prvenstvena utakmica sezone. San o Europi traje i dalje, a za čudo je potrebna pobjeda Gorice i poraz Osijeka od Intera u Gradskom vrtu.

Reprezentativni poziv dobio je i Farouk Miya, koji će u dresu Ugande nastupiti na Afričkom kupu nacija u Egiptu. Svojoj nacionalnoj izabranoj vrsti priključit će se nakon posljednjeg kola HT Prve lige.

 

Podijeli