Novosti Sport Događanja

Čabraja i Atiemwen osigurali vrijedan bod prije zimske pauze!

14.12.2018. / Damir Žbulj

U posljednjoj utakmici ove povijesne godine za turopoljski nogomet HNK Gorica je na gostovanju u Kranjčevićevoj ulici kod Lokomotive odigrala bez pobjednika 2:2 (1:1).

U izuzetno teškim vremenskim uvjetima, hladnom vremenu i snijegom prekrivenom travnjaku, uz podršku malobrojnih, ali glasnih navijača, Goričani su odigrali hrabru i otvorenu utakmicu, u kojoj su ciljali pobjedu, a na kraju na zimsku pauzu odlaze s vrijednim bodom s neugodnog gostovanja.

Pogodak za konačni rezultat zabio je sjajni Nigerijac Ateimwen, u 88. minuti dvoboja, iz odlično izvedenog slobodnog udarca...

Trener Jakirović je imao velikih problema u sastavljanju početne postave, Suk i Marina nisu mu bili na raspolaganju zbog suspenzije, pa je morao improvizacijom doći do kvalitetnog rješenja. Miya i Čabraja pronašli su svoje mjesto u veznoj liniji, uz Maloču, Atiemwena i Lovrića, iza isturenog Zwolinskog, a ispred Mchedlishvilija, Oboabone, Čaglja, Muse i vratara Kahline.

U otvaranju dvoboja bolje prilike imali su Goričani, udarci Čabraje i Zwolinskog su završili u bloku, no, do prednosti su stigli Lokosi. Kahlina je kapitulirao u 32. minuti, kad je Radonjić jednu odbijenu loptu spretno, poslije udarca Uzunija, pospremio u mrežu.

Gorica je brzinski mogla do poravnanja, da je sjajni udarac Lovrića išao u okvir gola, a da nije završio na gredi.

Ipak, na predah se odlazi s 1:1 na semaforu. Zwolinski je napravio pritisak na zadnju liniju obrane Lokomotive, isprovocirao je veliku pogrešku domaćih, lopta dolazi do Miye, koji asistira Čabraji za izjednačenje rezultata.



U nastavku dvoboja obje ekipe krenule su po sva tri boda, Lokomotiva je ponovno imala vodstvo, ali je remi vjerojatno i najpravedniji ishod ovog zanimljivog okršaja na kraju jesenskog dijela sezone, odigranom u pravim zimskim uvjetima.

Snijegom prekriven travnjak i skliska lopta kumovali su drugom zgoditku domaćih. Luka Ivanušec je u 75. minuti iz slobodnog udaraca iznenadio Kahlinu...

Međutim, Goričani nisu potonuli, u završnici je Jakirović ponovno ubacio i Šrolera, a pritisak pred vratima Lokomotive urodio je plodom dvije  minute prije isteka regularnog vremena, kad je Beli zabio sedmi gol sezone, za izuzetno vrijedan bod nakon tri uzastopna poraza.

Uprava Gorice imat će 'slatke brige' u zimskom prijelaznom roku. Atiemwen je u manje od godinu dana od potpuno nepoznatog igrača stigao do titule jednog od najboljih u hrvatskom prvenstvu pa je tako izazvao i veliko zanimanje potencijalnih kupaca. Predsjednik Črnko i direktor Nikoličius morat će odlučiti hoće li ga prodati već ove zime ili će pričekati kraj sezone, kad bi njegova vrijednost na tržištu mogla biti i višestruko veća...

Goričani će proljetni dio sezone, koji počinje 2. veljače gostovanjem kod Rijeke na Rujevici, dočekati na fenomenalnoj petoj poziciji s 27 osvojenih bodova iz 18 odigranih kola. Pripreme pod vodstvom trenera Jakirovića za nastavak HT Prve lige počet će već 5. siječnja.

U subotu još igraju Osijek i Inter te Slaven Belupo i Rijeka, dok su u nedjelju na rasporedu veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru te susret Istre 1961 i Rudeša.

HT Prva liga

1.    Dinamo Zagreb    17    13    3    1    42
2.    Rijeka    17    9    6    2    33
3.    Osijek    17    9    4    4    31
4.    Lokomotiva    18    9    4    5    31
5.    HNK Gorica    18    8    3    7    27
6.    Hajduk    17    5    8    4    23
7.    Inter Zaprešić    17    5    2    10    17
8.    Slaven Belupo    17    2    10    5    16
9.    Istra 1961    17    3    3    11    12
10.    Rudeš    17    0    3    14    3

HNK Gorica: Kahlina - Mchedlishvili, Oboabona, Čagalj, Musa - Miya (Dvorneković 62'), Maloča, Lovrić (N. Moro 72'), Atiemwen, Čabraja (Šroler 61') - Zwolinski.

(Foto: NK Lokomotiva Zagreb)

Podijeli