Novosti Sport Događanja

Buševska biciklijada: Birajte između četiri utrke!

23.05.2018. / Ivana Ćurić

Udruga Moj Buševec u suradnji s Biciklističkim klubom Sljeme i udrugom Vukovina u srcu organizira 27. svibnja peto izdanje Buševske biciklijade. Ove godine biciklisti mogu birati između četiri utrke.

U suradnji s Biciklističkim klubom Sljeme Buševčani su ovog puta pripremili tri natjecateljske utrke. Utrka 100 hupsera classic je rekreativna biciklistička cestovna utrka u dužini 70 km koja će prolaziti rutom od Buševca (start) preko Kravarskog, Hotnje, Pokupskog (feed zona) pa do Cerja Pokupskog, Lukinić brda, Cerovskog vrha, Jerebića, Opatije, Roženice, preko Kravarskog natrag do cilja u Buševcu.

Druga je utrka 100 hupsera "small" u dužini 53,7 km, a prolazi rutom Buševec (start), Kravarsko, Hotnja, Pokupsko (feed zona), Roženica, Kravarsko, Buševec (cilj).

Tu je i XC utrka kojom će biciklisti krenuti od glavne ceste prema Novom Selu Lekeničkom. Utrka prolazi uskom cestom kroz bogatu faunu i očuvani kompleks poplavnih šuma hrasta lužnjaka kroz mjesta Barbarići Kravarski, Gornji Vukojevac i Prkovec. Utrka se nastavlja se preko glavne ceste u mjestu Pešćenica prema jugoistočnom dijelu Turopolja, carstvu vode, šuma i livada prekrasne šume Turopoljski Lug, nekad i danas jednom od glavnih obilježja ovog područja. Utrka završava ravnom šumskom makadamskom cestom u Buševcu, kojoj kao da se ne nadzire kraj. Predviđeno vrijeme trajanja XC utrke je sat i 30 minuta.



Ove tri utrke startaju u 11 sati , a kotizacija je 70 kuna. Prijavit se možete online putem linka OVDJE.

Velik broj svih uzrasta biciklista zasigurno će okupiti rekreativna vožnja od Vukovine do Buševca koja starta u 15 sati. Start je u Buševcu, na Trgu Seljačke sloge i vozi se prema Turopolju, nastavlja uz Rakitovec, uz nasip do Vukovine (Stara cesta, Mate Bedeka, Stančićeva) do igrališta NK Ban Jelačića gdje slijedi odmor uz okrjepu domaćina Udruge Vukovina u srcu. U prostorijama kluba posjetitelji će moći razgledati rukotvorine od recikliranih dijelova bicikla NeBo craft i fotografirati se uz "Photo Booth"

Nakon okrijepe slijedi povratak biciklista u Buševec gdje će se druženje nakon završetka svih utrka nastaviti uz Zakon šutnje. Predviđeno vrijeme ove vožnje je 1 sat i 20 minuta, a prvih 100 rekreativaca koji se prijave na startu u Buševcu dobit će za uspomenu majicu 5. Buševske biciklijade, a kotizacija za ovu utrku nema.

Vrijeme je da provjerite gume na biciklima i dođete u Buševec, vremenska prognoza za sada je naklonjena organizatorima, a dobrod ruženje zasigurno neće izostati.

 

Galerija slika

Buševska biciklijada: Birajte između četiri utrke!

Podijeli