Novosti Sport Događanja

Buna u proljetni dio sezone s 11. mjesta, ali i s novim trenerom

22.11.2018. / Petar Brnada

NK Buna zimu je u 1. Županijskoj ligi Istok dočekala na 11. mjestu tablice, s ukupno 17 prikupljenih bodova, ali i bez trenera.

Naime, dosadašnji trener Boris Konjević, klupu Bune napustio je nakon posljednjeg domaćeg susreta polusezone u kojemu je njegova momčad poražena od Dinamo Hidrela.

-Neke stvari su bile i otprije meni poznate, ali nakon te utakmice s Hidrelom gdje se ponovila zapravo utakmica kao protiv Obrezine gdje smo praktički izgubili od zadnjeg i predzadnjeg na ljestvici, a nismo trebali izgubiti, ponovile su se neke stvari unutar momčadi gdje sam ja procijenio da više ne mogu doprinijeti- kazao je Konjević koji je naglasio da se on i dio momčadi razilaze u nekim idejama i viđenjima stvari.

Kako dalje kaže, dečki manje-više stvari ne vide onako kako ih on vidi pa je onda bilo najlogičnije da se povuče.

-Zapravo sam na taj način pokušao malo i motivirati momčad, odnosno napraviti šok terapiju za zadnje kolo protiv Meštrice gdje se to ispostavilo uspješnim jer je Buna u tom dvoboju uzela bod. Inače sumnjam da bi stvari išle na bolje- priča Konjević.

Iako trenutno zauzima 11. mjesto ljestvice, Buni je malo nedostajalo da ostvari bolji rezultat. Mraclin i Kloštar samo su bod ispred njih, a Buna je vrlo vrijedne bodove jeftino prosula u susretima s najlošijim momčadima lige. U 15. odigranih kola upisali su pet pobjeda, osam poraza te dva neodlučena ishoda. U posljednjem kolu polusezone vrlo dobroj Meštrici koja drži šesto mjesto poretka u gostima su uspjeli otkinuti bod.

-S obzirom na okolnosti u kojima smo funkcionirali i radili ja poredak na ljestvici ne vidim kao neuspjeh, dapače. Žalim za šest bodova koje smo morali uzeti, a tu mislim na uvjetno rečeno domaće bodove protiv Ostrne i Dinamo Hidrela. Tada bi bili prilično zadovoljni s obzirom na sve okolnosti- rekao je Konjević.

Nadalje, prema njegovim riječima, vrlo brzo se nakon početne euforije i priprema gdje je bio prisutan nešto veći broj igrača, početkom rujna sve svelo na mali broj igrača na treninzima. Treninzi i uvjeti za trening su također bili vrlo teški s obzirom da su trenirali u Šiljakovini gdje u početku nije bilo uvjeta, već su se u hodu stvarali.

-Međutim to ne treba biti izgovor. Broj bodova i pobjede koje smo uspjeli ostvariti, pogotovo tu podvlačim pobjedu protiv Mraclina koji je bio puno veći favorit, je pokazatelj da se i u teškim uvjetima kada je prava klapa i kad se ozbiljno radi može polučiti dobar rezultat- kaže Konjević koji sada namjerava neko vrijeme odmoriti od seniorskog nogometa. 

Od Bune se kako kaže, oprostio u prijateljskoj atmosferi te je izrazito zahvalan na svemu što su mu pružili.

-Suradnja je s klubom bila apsolutno dobra. Bez ikakve zamjerke, odnos je bio vrlo korektan i ostali smo u dobrim odnosima. Što se tiče vodstva kluba ljudi se trude maksimalno koliko mogu i dali su što mogu u ovom teškom trenutku dok se renovira igralište u Buni. Htio bih se zahvaliti Miroslavu Svekriću koji je svaki trening bio sa mnom. Svaki trener samo može poželjeti takvog operativca, a zahvalio bi naravno i Zlatku Petracu s kojim sam maksimalno korektno surađivao u posljednja tri mjeseca- zaključuje Konjević.

Konjevićevim radom zadovoljno je i vodstvo kluba te ostaje žal da se moglo učiniti i puno više.

-Osobno sam zadovoljan Borisovim radom, smatram da je odličan trener i psiholog i da smo mogli napraviti puno više da ga je momčad malo bolje popratila. Ali Buna je uvijek bila užareni kotao što se tiče igračkog kadra i njihovih glavica tako da je teško tu bilo kojem treneru uspostaviti nekakav normalan trening i rad momčadi- kazao je Miroslav Svekrić.

U osvrtu na prvi dio sezone Svekrić kaže da je u globalu ipak zadovoljan postignutim, a pritom je i najavio da će klupu Bune vrlo vjerojatno preuzeti bivši trener Miroslav Lukinić.

-S obzirom da smo igrali bez igrališta i domaćeg terena, ipak smo tu okupili neku novu momčad. Prije Borisovog dolaska to je bilo u rasulu, došlo je do nekog zasićenja pa je uslijedila smjena jedne generacije. Dečki koji su igrali 10 godina malo su se maknuli iz nogometa i sve je to utjecalo na opću situaciju u nogometu- završava Svekrić.

Podijeli