Novosti Sport Događanja

BSK Bijelo Brdo šokirao nogometaše Gorice

23.08.2016. / Nefertum IT
Senzacija na Radniku. Trećeligaš BSK iz Bijelog Brda slavi veliku pobjedu i ulazak u glavni ždrijeb Kupa Hrvatske. Gorica se tako od utrke za Rabuzinovim sunce oprostila već na prvoj stepenici, što zasigurno nitko nije očekivao obzirom da je igrala protiv slabije rangirane momčadi i to na domaćem terenu.

Junak gostiju bio je vratar Nikola Ilinčić koji je u lutriji jedanaesteraca zaustavio udarce Španje i Jurjevića za veliko slavlje svoje momčadi i petnaestak najvjernijih navijača koji su doputovali zajedno s njima.

bsk velika 4.jpg

-Mi smo ovdje došli s nadom da ćemo proći. Znali smo da su bolji, te da će nas podcijeniti, no mi smo dali sve od sebe. Borili smo se do posljednjeg trenutka i uspjeli u svome naumu. Sada nam ponovno po treći puta dolazi prvoligaš. Nadam se da ćemo ovoga puta imati više sreće-rekao nam je nakon utakmice gostujući vratar Ilinčić. 

bsk velika.jpg

U regularnom dijelu obje momčadi su postigle po jedan zgoditak. Gorica je povela u 60. minuti preko Benjamina Tatara iz kaznenog udarca, nakon što je Robert Meseljević u svom šesnaestercu igrao rukom. Primljeni pogodak nije obeshrabrio goste, koji su nakon toga zaigrali mnogo bolje, a nagrada za to stigal im je u 79. minuti kada je s desetak metara efektno pogodio Mario Meter.

bsk velika 3.jpg

Rezultat se nije mijenjao niti u dodatnih trideset minuta u kojima najbolju šansu za domaću momčad nije realizirao današnji kapetan Mario Marina čiji je udarac zaustavio gostujući vratar Ilinčić odvevši na taj način utakmicu do ruleta jedanaesteraca.

U toj igri živaca bolje kreće Gorica jer Meter za BSK već u prvoj seriji pogađa vratnicu, što za Goricu u trećoj seriji čini Serdarušić nakon čega na scenu stupa vratar Ilinčić koji brani udarce Španje i Jurjevića omogučivši svojim igračima da pogotkom zapečate sudbinu domaće momčadi. Međutim, gosti pobjedu osiguravaju tek iz drugog pokušaja, jer udarac Meseljevića završava na prečki, da bi u šestoj seriji Lastavica svojim zgoditkom otklonio sve dvojbe oko pobjednika.

bsk velika 2.jpg

PRETKOLO KUPA HRVATSKE
HNK GORICA – NK BSK 4:5- 11m (1:1)
STRIJELCI:
1:0 Tatar (60- 11m), 1:1 Meter (79)
HNK GORICA: Šušković, Matošević (od 46. Tatar), Pejić, Maloku (od 78. Španja), Smoljo, Žutić, Jurjević, Serdarušić, Franić, Težak (od 46. Postonjski), Marina. TRENER: Damir Milinović
NK BSK: Ilinčić, Majtanić, Ždinjak (od 90. Karanović), Meter, Dorić, Ištvanić, Ciprić (od 56. Lastavica), Bekavac, Meseljević, Kovačić, Damjanović (od 81. Miličić). TRENER: Davor Rupnik

Podijeli