Novosti Sport Događanja

Brozović: Stvarno je dobar osjećaj igrati ovu utakmicu u mom kraju

01.06.2021. / Damir Žbulj

'Turopoljski top' iz Okuja Marcelo Brozović napokon će zaigrati u Velikoj Gorici. Hrvatska nogometna reprezentacija će prvu provjeru za nadolazeći Euro imati na na našem Gradskom stadionu, samo je velika šteta što zbog još uvijek aktualnih epidemioloških mjera navijači na mogu na tribine.

I Brozović i Budimir imali bi sigurno dodatnu podršku s tribina i ovo bi im bila jedna od onih utakmica za pamćenje. Nadamo se kako će se Vatreni uskoro vratiti u Veliku Goricu, nadamo se vrlo brzo nakon Europskog prvenstva, poslije još jednog povijesnog uspjeha.

Marcelo je prošlu sezonu zaključio na najbolji mogući način, osvojio je naslov prvaka Italije s milanskim Interom, izabran je u najboljih 11 Serie A i sada s puno samopouzdanja i optimizma gleda na reprezentativne izazove.

"Nakon dugih šest godina u Interu, napokon smo uzeli naslov, stvarno sam presretan. Prije toga izgubio sam dva velika finala, ono u Rusiji i lani Europsku ligu. Napokon je sada krenulo i nadam se kako će se sada to i nastaviti..."

"Osjećam se stvarno dobro, odmorio sam se dva, tri dana, sasvim dovoljno i odmah smo krenuli s pripremama. Dobro treniramo, vidi se to od prvog dana i stvarno je dobra atmosfera zasad," istaknuo je Brozo u obraćanju medijima na velikogoričkom Gradskom stadionu.

"Stvarno je dobar osjećaj da smo ovdje, da igramo u mojem kraju ovu utakmicu. Nadam se da ćemo pobijediti," najavio je utakmicu u centru svog Turopolja.

Nakon dvoboja u utorak s Armenijom od 18 sati naša će reprezentacija prije početka europske smotre odigrati i pripremni dvoboj s Belgijom u Bruxellesu.

"Mislim da Hrvatska može jako puno. Ali, vidjeli smo već ako pristup nije pravi i ako nismo svi na 100 posto da će biti problema. Najbitnije je da se koncentriramo na prve tri utakmice na Euru, da prođemo grupu," istaknuo je Brozo.

Vatreni će se tijekom Euro za utakmice pripremati u Rovinju. Zbog epidemioloških mjera u Škotskoj odlučeno je kako je bolje da se ostane u Hrvatskoj.

"Mislim da je to najbolje za nas, ostati Hrvatskoj, tako smo odlučili u razgovoru s izbornikom i par igrača," smatra svjetski viceprvak iz Rusije.

Njegov bivši suigrač Vedran Ćorluka sada mu je jedan od 'šefova' u stručnom stožeru.

"Ćorluka je isti, kakav je bio na terenu takav je i izvan njega. Uvijek je imao karakter, što je god rekao svi su ga slušali i mislim kako će nam sada biti od velike pomoći."

"Nekad na treningu povičemo na mlađe, to je normalno i u svakom klubu i u svakoj reprezentaciji. Isto je tako i kod nas," komentirao je odnos 'starijih i mlađih' u reprezentaciji.

Brozović je nedavno oduševio navijače svojom novom tetovažom 'bombe' na vratu, koja je vrlo brzo postala hit.

"Ako osvojimo Euro onda će sigurno 'pasti' neka nova tetovaža," zaključio je osebujni veznjak Vatrenih, naš Turopoljac iz Okuja.

Podijeli