Novosti Sport Događanja

Brozović na Dalićevom popisu za Rusiju!

22.05.2018. / Damir Žbulj

Naš Turopoljac Marcelo Brozović bit će dio hrvatske nogometne reprezentacije, koja će od 16. lipnja nastupati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Izbornik Zlatko Dalić objavio je skraćeni popis igrača na koje računa za početak priprema i na njemu je ime 25-godišnjeg veznjaka iz Okuja, koji trenutno nastupa za milanski Inter.

Okupljanje Vatrenih zakazano je za 26. svibnja u Zagrebu, a prvi dio priprema bit će odrađen u Rovinju.

Hrvatska reprezentacija 2. lipnja putuje u Liverpool na susret s Brazilom, koji se igra dan kasnije na legendarno Anfieldu. Nakon povratka u Hrvatsku igrači i stručni stožer sele se u Opatiju i s pripremama nastavlja na stadionu HNK Rijeka na Rujevici.

U Slavoniju se putuje 7. lipnja, a reprezentacija će biti smještena u Vukovaru, uoči dvoboja sa Senegalom 8. lipnja u osječkom Gradskom vrtu, što će biti posljednja provjera Dalićevih izabranika prije puta u Rusiju 11. lipnja.

Ruska baza naših nogometaša bit će u odmaralištu ‘Šumska rapsodija’ u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od St. Peterburga, a trenirat će se na stadionu u Roščinu, udaljenom 15-ak minuta vožnje od hotela.

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu smještena u Skupinu D, a prvi nastup na rasporedu je 16. lipnja u Kalinjingradu (21 sat) protiv Nigerije. Dvoboj s Argentinom u Nižnjem Novgorodu igra se 21. lipnja (20 sati), dok će 26. lipnja u Rostovu na Donu (20 sati) Vatreni igrati protiv Islanda.

Popis za pripreme hrvatske nogometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

Braniči: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Club Brugge), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milano), Filip Bradarić (Rijeka)

Napadači: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter Milano), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht)

Dalić konačan popis od 23 imena mora Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA) dostaviti do 4. lipnja, a na njemu neće biti jednog od obrambenih igrača.

Nakon toga je moguća zamjena ozlijeđenih igrača do 24 sata prije prve utakmice koju Hrvatska igra 16. lipnja protiv Nigerije. Ozlijeđenog igrača može zamijeniti i nogometaš koji nije bio na početnom popisu.

#EPICBROZO ODVEO INTER U LIGU PRVAKA

Brozović je u odličnom raspoloženju otišao na kratki, ali zasluženi odmor. U susretu posljednjeg kola Serie A Brozo je izravno pomogao svom Interu da na kraju sezone osvoji četvrtu poziciju na ljestvici talijanskog prvenstva i osigura plasman u Ligu prvaka.

Brozović je devet minuta prije kraja, iz kornera, asistirao Vecinu za pobjednički pogodak i preokret za konačnih 3:2 usred Rima protiv izravnog konkurenta Lazija.

Marcelo je ove sezone u Serie A zabio četiri pogotka i upisao čak devet asistencija.

Za Hrvatsku je Brozović debitirao u lipnju 2014. godine, a bio je i dio reprezentacije koju je u Brazil na Svjetsko prvenstvo vodio i Niko Kovač. Bivši igrač Hrvatskog dragovoljca, Dinama i Lokomotive ukupno je za Vatrene upisao 33 nastupa te je zabio i šest golova.

Podijeli