Novosti Sport Događanja

Brozović i Budimir u novom dresu Vatrenih: Ante je zaista neupitan, zavrijedio je svoju šansu!

18.03.2024. / Damir Žbulj

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu pred nastup na međunarodnom prijateljskom turniru u Kairu, na kojem će nastupiti i reprezentacije Tunisa, Egipta i Novog Zelanda.

Naravno, na okupljanje su stigli i naši dečki, Marcelo Brozović i Ante Budimir, koji su sudjelovali i na ekskluzivnom predstavljanju novih dresova Vatrenih za skorašnje Europsko prvenstvo.

"Ante Budimir se svojom formom, svojim igrama i svojim golovima vratio u reprezentaciju na pravi način! Svojim golom nas je odveo na Euro, zaslužio je prigodu, zaslužio je šansu..."

"Iskoristit ćemo ove dvije utakmice da damo šansu svima, pokušat ćemo to napraviti, ali veselim me forma Ante Budimira, koji u jednom španjolskom prvenstvu zabije 15 golova! Ne igra u ekipi koja je u vrhu tablice, ali igra dobro, igra konstantno i mislim da je on napadač koji je zaista zaslužio da bude tu s nama. Izborio se za sve i to nas sve skupa veseli! Svojim golovima pomaže klubu, pomaže reprezentaciji i Ante Budimir je zaista neupitan. Imat će svoju šansu, zavrijedio je to," između ostalog je poručio izbornik Zlatko Dalić prilikom okupljanja hrvatske reprezentacije.

 

Naknadno će priključiti Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Josip Stanišić, Luka Ivanušec i Borna Sosa, a Vatreni će u Zagrebu boraviti do 21. ožujka kada putuju u Kairo. Hrvatska će svoj polufinalni ogled protiv Tunisa odigrati 23. ožujka na stadionu Air Defense s početkom u 22 sata. Prvo polufinale, između Egipta i Novog Zelanda, bit će odigrano 22. ožujka u 22 sata na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira. Utakmica za treće mjesto na rasporedu je 26. ožujka u 22 po lokalnom vremenu na stadionu Cairo International, a istoga dana i u isto vrijeme bit će odigrano finale na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

Vatreni na Euru prvu utakmicu igraju u Berlinu, 15. lipnja u 18 sati, protiv Španjolske. U drugom kolu u Hamburgu, 19. lipnja od 19 sati, igraju protiv Albanije, dok će u posljednjoj utakmici skupine B igrati protiv Italije, u Leipzigu, 24. lipnja od 21 sat.

 

 

 

 


(Foto: Drago Sopta/HNS)

 

 

Podijeli