Novosti Sport Događanja

Bliži se kraj nogometne jeseni: Derbi Poleta i Turopoljca, Ban Jelačić i Mraclin za jesenski naslov

15.11.2019. / Petar Brnada

Ove subote pred hrvatskim nogometom je utakmica sezone. Naša reprezentacija u Rijeci igra kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo sa Slovačkom, a sve osim pobjede naših nogometaša bilo bi iznenađenje. Zbog reprezentativne stanke HNK Gorica odrađuje pripreme za slijedeću utakmicu protiv Varaždina. Prošle subote Kurilovec je prekinuo dugi niz bez poraza. Izgubili su u utakmici u kojoj su se možda najmanje nadali porazu, no takav je nogomet, ali i nogometni tereni pred kraj jesenske polusezone, puni blata i vode. Ovog vikenda Kurilovec odlazi u Bistru kako bi se vratio na željeni put.

Četveroligaši su polako uhvatili tempo, šteta je što se igraju još samo dva kola. Nakon dobre partije protiv Trešnjevke, u Lukavec ponovno dolazi momčad sa samog vrha ljestvice, Moslavina. Domaćini su neko vrijeme bez poraza, no potrebne su im pobjede za izlaz iz donjeg doma kojeg je napustilo Gradiće koje se nalazi u zlatnoj sredini i bez imperativa odlazi u Hrastje koje je u opasnoj zoni. Gradići bi pozitivnim rezultatom nastavili seriju i pomogli susjedima iz Lukavca u borbi za opstanak. Iako je potrebno odigrati utakmice ovoga vikenda, slijedećeg je u Gradićima susjedski derbi s Lukavcem.

Lokalni derbi JŽNL igra se u nedjelju u Buševcu gdje domaći Polet ugošćuje Turopoljac. Domaćini su u ovoj utakmici blagi favoriti i potrebna im je pobjeda kako bi zadržali priključak za vrhom, a gosti su u prošlom kolu odigrali odličnu utakmicu protiv vodeće SU-LE i svakako mogu iznenaditi. Lomnica i u ovom kolu gostuje. Ovoga puta kod bivšeg velikana u Samoboru gdje je gostujuća momčad s obzirom na dosadašnje rezultate možda i blagi favorit, no sva tri znaka u ovoj utakmici su moguća. Posljednjeplasirani Klas ima još samo dvije utakmice da barem pokuša spasiti što se spasiti da, odnosno da ne zaostane za klubovima iznad. Biti će to jako teško jer ovo kolo putuju u Bedenicu gdje moraju tražiti pozitivan rezultat. Želje su jedno, a realnost drugo.

U 1. ŽNL Istok za jesenskog prvaka bore se Ban Jelačić iz Vukovine i Mraclin. Kako bi osigurao jesenski naslov Ban Jelačić u ovome kolu mora pobijediti Meštricu koja se diže iz kola u kola i koja može žaliti što će uskoro kraj prvenstva, jer kao da su se tek nedavno posložili kako treba. Mraclin će svoju utakmicu odigrati protiv Dinamo Hidrela i sve osim pobjede domaćina u ovoj utakmici bila bi prava senzacija. Susjedski derbi odigrat će se i u Leknenom gdje se očekuje čvrsta utakmica između Posavca i Mladosti iz Obrezine. Vatrogasac nakon pobjede u Buni, isto će pokušati ponoviti i u Ostrnu, a Buna će imati gotovo nemoguću misiju u Lonji bez svog najboljeg igrača Huđbera.

 

RASPORED

1. HNL

Gorica – reprezentativna stanka

 

3. HNL Središte, 13. kolo

Bistra – Kurilovec

 

4. HNL Središte, 14. kolo

Lukavec – Moslavina, Croatia – Gradići    

 

JŽNL, 14. kolo

Samobor – Lomnica, Strmec – Klas, Polet – Turopoljac

 

1. ŽNL Istok, 14. kolo

Ban Jelačić (V) – Meštrica, Ostrna – Vatrogasac, Lonja – Buna, Mraclin – Dinamo Hidrel, Posavec – Mladost   

Podijeli