Novosti Sport Događanja

Bitka za polufinale Kupa: Imamo priliku isprati gorak okus

03.12.2019. / Damir Žbulj

HNK Gorica će u srijedu prvi puta zaigrati u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa, a povijesni okršaj i priliku za ulazak među četiri najbolje momčadi ovog prestižnog natjecanja ima od 19 sati na Gradskom stadionu.

U goste stiže neugodni Slaven Belupo, koji u posljednje vrijeme igra sve bolje i koji je često već znao pomrsiti račune momčadi Sergeja Jakirovića.

Ove sezone Goričani su u 17 prvenstvenih kola upisali šest poraza, a jedan od njih bio je i u Koprivnici, kad su autogol Steenvoordena i pogodak Krstanovića iz penala odlučili dvoboj. Naš prvoligaš je taj susret završio bez isključenih Čabraje i Lovrića i može se očekivati još jedna slična utakmica, vjerujem s drugačijim ishodom.

Pamtimo i uzbudljivu i dramatičnu utakmicu iz travnja ove godine, kad je na velikogoričkom semaforu na kraju bilo 4:3, a zgoditak odluke zabio je Zwolinski u samom finišu

Ulog je velik, zna to i trener Jakirović, koji nakon potopa u Kranjčevićevoj ulici prošli tjedan kod Lokomotive mora podignuti svoju ekipu za ovaj novi izazov.

"Lokomotiva je prošlost. Analizirali smo tu utakmicu, vidjeli smo gdje smo griješili, što nije bilo dobro, ali smo znali odmah nakon što to nije valjalo. Morao je doći taj trenutak gdje smo kao cijela momčad podbacili. Iako, nije mi prvih 35 minuta izgledalo da će tako završiti..."

"Okrenuli smo se ovoj Kup utakmici sa Slaven Belupom. Momčad se normalno ponašala ovih dana, jer kako nije bilo euforije nakon pobjeda tako nema sada niti panike poslije poraza. Treba nastaviti dalje raditi, stalno slijedi novo dokazivanje i možda je dobro da je ovaj dvoboj tako brzo došao jer imamo priliku isprati gorak okus."

"Čeka nas protivnik koji je stabilizirao svoje redove u posljednje vrijeme. Četiri posljednje utakmice su bez primljenog pogotka, imaju dvije pobjede u nizu. Slaven Belupo je počeo igrati u skladu s očekivanjima i rosterom kojeg imaju. Sigurno će biti teška utakmica, pitanje je u kakvom će stanju biti travnjak nakon ovih obilnih kiša. Tko se bolje snađe na takvom terenu taj će i profitirati," smatra Jakir.

Baš kao i protiv Hajduka, sprema se dvostruki program na velikogoričkom Gradskom stadionu. Nakon četvrtfinala Kupa isti suparnici će na istom travnjaku snage odmjeriti i u subotu u prvenstvu. Nadamo se istom ishodu kao i protiv Splićana...

"Koncentriran sam isključivo na Kup, o subotnjem prvenstvenom dvoboju niti ne razmišljam. Nemamo toliku širinu u momčadi kao u trenutku dok smo igrali s Hajdukom. Na nekim pozicijama smo deficitarni, ali nešto ćemo složiti. Tko god dobije priliku vjerujem kako će ju i iskoristiti i da će dati sve najbolje od sebe za pozitivan rezultat."

Od pet stopera u momčadi samo su dva zdrava. Ćelić, Ljubisavljević i Steenvoorden imaju problema s ozljedama i velika je vjerojatnost da dokapetan Marina iz vezne linije ponovno preseli u srce obrane, uz Jovičića.

"Priprema za utakmicu je kao i za svaku drugu. Moja momčad ima karakter, pokazala je to već bezbroj puta. Ne sumnjam uopće da će dati sve od sebe i da ćemo ponovno imati energiju i agresivnost, što nas je krasilo. Dogodi se utakmica kao što je bila ta protiv Lokomotive, jedan loš dan..."

"Prije utakmice ću donijeti odluku i vjerujem kako ćemo izabrati najbolje rješenje," zaključio je optimistično  strateg Gorice. 

Polufinale Hrvatskog nogometnog kupa prva je izborila Lokomotiva, koja je s 4:0 slavila kod drugoligaša Šibenika. U srijedu još u Zaprešiću od 16.30 sati igraju Inter i Osijek, dok je dvoboj Rijeke i Dinama odgođen za veljaču.

 

Podijeli