Novosti Sport Događanja

Bikovi pružili otpor tek u nastavku: Bar smo se dobro 'potukli'

17.05.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nisu uspjeli iznenaditi Zadar na Višnjiku i u svom prvom polufinalu doigravanja za naslov prvaka Hrvatske očekivano su u zaostatku...

Nažalost, bez Ljubičića, Bakovića i Batura nisu Bikovi bili ravnopravan suparnik, iako nisu pali bez borbe.

Nakon uvodnih deset minuta domaćin je imao deset poena prednosti, ali ključna je bila druga dionica, koju su Zadrani dobili s 26:8 i na poluvremenu su imali ogromnih 54:26.

Gorica je u nastavku imala i više od 30 koševa minusa, ali nije dopustila potpuni raspad. Uspjela je ekipa Josipa Sesara do posljednjih pet minuta doći na samo 12 poena zaostatka, ali je jednostavno ponestalo snage, trener Mršić je morao na teren vratiti najjače snage i utakmica je ostala bez neizvjesne završnice te je završila s uvjerljivih 89:73.

“Jedino mogu biti zadovoljan s drugim poluvremenu. U prvom smo bili jako loši, mi smo se povukli i Zadar nas je izbacio na nekih 9/10 metara. Ja sam igračima rekao u svlačionici da nema veze ako izgubimo 25 ili 50 razlike, ali moramo izgledati puno bolje u drugom poluvremenu. Kasnije su dečki odigrali s puno više samopouzdanja, otvarali smo te šuteve u kutu gdje Zadar inače puno pomaže iz kuteva. Kad igraš bez dvije petice onda ovakav poraz moraš uzeti kao nešto prihvatljivo, ali ja s porazom nikad ne mogu biti zadovoljan," rekao je poslije poraza strateg Gorice.

Majcunić, Uljarević, Kalajžić, Mazalin i Savić imali su dvoznamenkasti učinak, ali jednostavno nije bilo dovoljno.

U zadarskim redovima bolji od ostalih bio je Dominik Mavra s 20 poena i sedam asistencija.

"Mi sad imamo veliki problem s rosterom po pitanju visokih igrača i to je Zadar u prvom poluvremenu maksimalno iskoristio. Opteretili su nas na skoku i na unutarnjoj igri. Zadar se jednostavno odvojio na udobnu razliku, dok smo mi u drugom poluvremenu digli agresivnost i malo uljepšali rezultat. Drugo poluvrijeme smo puno bolje odigrali, ima nekih stvari gdje smo bolje mogli reagirati u prvom poluvremenu. Bar smo se dobro potukli," dodao je Marko Baković, koji zbog ozljede i dalje ne može pomoći ekipi.

Druga utakmica igra se u četvrtak u Gradskoj sportskoj dvorani, Zadar je veliki favorit za ulazak u finale, ali treba to dokazati na parketu. Bikovi sigurno neće pasti bez borbe!

 

1/2: KK Zadar – KK Gorica 🗓 17.05.2021 ⏳ 18 h

 

Podijeli