Novosti Sport Događanja

Bez šanse protiv branitelja naslova: Potrošili smo se emocionalno i fizički

15.02.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nisu imali šanse u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića protiv Cedevite. Nakon što su prije manje od 24 sata izbacili Split, igrači Josipa Sesara očekivano nisu imali snage za kvalitetan otpor branitelju naslova.

Momčad Slavena Rimca protiv Gorice nije imala većih problema. Na kraju prve četvrtine Zagrepčani su vodili 25:11, na poluvremenu je bilo 51:31, a u drugom Goričani nisu uspjeli priprijetiti, za konačnih 93:63.

Goricu su predvodili Marko Petrović i Marko Baković s po 11 poena svaki.

"Htio bi prvo čestitati Cedeviti na odličnoj utakmici. Ona je jedan od najtežih protivnika s kojima sam se susretao u zadnje vrijeme. Počevši od trenera Rimca koji je to odlično posložio, zatim od prvog do dvanaestog igrača. Koji god igrač da uđe jednostavno se ne zna tko je bolji. Želim im puno sreće u finalu. Što se nas tiče mi smo se emocionalno i fizički potrošili, iako znam da to nije nikakva izlika. Nismo ušli u utakmicu kako je bilo dogovoreno, nismo bili okomiti, pa je kvaliteta Cedevite došla do izražaja. Pretrčali su nas u prvom poluvremenu i tako se nastavilo kroz cijelu utakmicu," rekao je nakon poraza Marko Petrović.

U dresu Cedevite Elgin Cook upisao je 20 poena, Jakov Mustapić ubilježio je 14 poena i šest skokova, a Toni Katić deset poena i šest asistencija.

U finalu ih u subotu čeka Cibona.

"Znali smo, što se tiče ekipe Gorice, koja je jučer napravila dobar posao, da će biti malo umorni. Ipak nisu navikli igrati utakmicu za utakmicom, pogotovo s jačim protivnicima. To smo iskoristili. Ušli su u utakmicu dosta nervozno i jednostavno ta kvaliteta je presudila. Igrači su utakmicu shvatili ozbiljno, na nivou, kao što i treba. Sada čekamo finale. Cibona se pokazala kao bolja momčad od Zadra, no nisam gledao tu utakmicu, tako da mi je teško suditi. Svako finale je neizvjesno. Trebamo biti ozbiljni i spremiti se. Ovo što sam vidio u ova dva dana daje nam određenu sigurnost, ali finale je finale. Svaku utakmicu treba ispoštovati i igrati na pravi način, pogotovo zato što je velik ulog u igr," poručio je trener Rimac. 

Goričani su u Splitu stigli do povijesnog rezultata u klupskoj povijesti, slijedi reprezentativna pauza za punjenje baterija i nastavak uzbudljive premijerligaške sezone. Početkom ožujka u Gradsku sportsku dvoranu dolazi Zabok. Nadamo se kako će naši košarkaši imati i veliku podršku  domaćih navijača. 

Podijeli