Novosti Sport Događanja

Bez Lovrića i Suka kod Prelecove Istre: Svaka iduća utakmica je najbitnija

07.11.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice pripremaju se za iduće prvenstveno gostovanje, u Puli kod Istre 1961, koju s klupe vodi Velikogoričanin Ivan Prelec, trener koji je Goričane i uveo u prvoligaško društvo.

Fenomenalni rezultati i prošlotjedne pobjede protiv Rijeke i dva puta Hajduka već su davno arhivirani i ekipu Sergeja Jakirovića čeka novi izazov, i to bez dva ponajbolja igrača. Kristijan Lovrić i Joey Suk propustit će ovaj dvoboj zbog suspenzija i kartona zarađenih u posljednjoj utakmici sa Splićanima...

Prije reprezentativne pauze dobro bi bilo uzeti sva tri boda...

"Imali smo prošli tjedan tri teške utakmice. Mislim da smo pokazali karakter, da znamo i možemo. Trener nas je dobro pripremio, slijedili smo njegove upute i to je urodilo plodom. Ginuli smo jedan za drugoga na terenu i na kraju nas je nagradilo. Pokazali smo da s nominalno jačim ekipama možemo 'potući', ali idemo dalje. Iduća utakmica je najbitnija, idemo korak po korak, odraditi utakmicu u Puli i onda na zasluženu pauzu," najavio je veznjak Dario Čanađija, koji se izvrsno uklopio u ovu momčad Gorice.

Aleksandar Jovičić se pod Jakirovićevim vodstvom prometnuo u jednog od boljih stopera domaćeg prvoligaškog natjecanja. Dio svoje karijere proveo je na posudbi u Istri 1961, a u Goricu je stigao lani iz Slaven Belupa.

"Skupili snage da odigramo dobru utakmicu, ali smo bili dosta energetski potrošeni. Suprotstavili smo im se na pravi način i ostvarili smo apsolutno zaslužene i čiste pobjede. Moramo skupiti snage i za ovaj dvoboj u Puli, ušli smo u dobar ritam i moramo tako nastaviti. Treba prikupiti što više bodova kako bismo na kraju ostvarili svoj cilj i plasirali se u Europu. Ispostavilo se da igramo dobro protiv tih 'većih' ekipa, a da imamo problema s tzv. malim. Mislim da će se to promijeniti, igramo dobro, imamo dobru ekipu i mislim da samo trebamo nastaviti raditi. Peto mjesto neće biti nedostižno, ali imao ekipu i za nešto veće ciljeve," poručio je pouzdani 24-godišnji obrambenjak.

U prvom međusobnom ovogodišnjem okršaju na velikogoričkom Gradskom stadionu nije bilo pobjednika. Rano vodstvo gostiju iz šest minute preko Bosančića poništio je početkom nastavka Jiloan Hamad na dodavanje Maslowskog, koji je u posljednje vrijeme izvan travnjaka zbog novih problema s ozljedom koljena.

Novi dvoboj Istre 1961 i Gorice u 15. kolu HT Prve lige igra se u petak na Drosini od 18 sati.

"Prošli tjedan su došle na naplatu sve one dobre utakmice koje smo odigrali, a rezultat nas nije popratio. U Osijeku su nam i sudačke greške odnijele bodove, ali smo sad to naplatili. Moramo nastaviti tako..."

"Pokazujemo svoju kvalitetu u tim velikim derbijima gdje odlučuju nijanse. Svatko od nas se na neki način iskaže. Bit ćemo 'crna mačka' za sve te 'velike' ekipe dok nas ne počnu respektirati i dok ne shvate da je doći u Veliku Goricu i osvojiti bod - velika stvar! Ove sezone smo samo protiv Dinama na domaćem terenu izgubili. I na svom travnjaku i u gostima osvajamo bodove i želimo na kraju izboriti Europu," dodao je kapetan Kahlina za kraj.

Prošle sezone Gorica je slavila u tri navrata (4:1, 0:3, 0:2), dok Puljani imaju jednu pobjedu (0:2).

U subotu još u 15. kolu zaprešićki Inter gostuje kod Lokomotive od 15 sati, dok je od 17.30 Varaždin domaćin Slaven Belupo. U nedjelju su na rasporedu dva velika derbija, Hajduk na Poljudu dočekuje Osijek, a Rijeka na Rujevici igra s Dinamom.

HT Prva liga:
1. Dinamo 13 +17 31
2. Hajduk 14 +15 27
3. Osijek 14 +7 23
4. Rijeka 13 +6 22
5. Lokomotiva 14 +2 22
6. HNK Gorica 14 0 21
7. Inter-Zaprešić 14 -8 11
8. Istra 1961 14 -9 11
9. Slaven Belupo 14 -18 11
10. Varaždin 14 -12 10

 

Podijeli