Novosti Sport Događanja

Angelovski ponudio ostavku, Črnko ju nije prihvatio: Dogovorili smo kako riješiti neke stvari i izvući se iz ove situacije

25.10.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice krenuli su put Splita, gdje će u srijedu od 16.30 sati igrati odgođenu utakmicu četvrtog kola SuperSport HNL-a s Hajdukom.

Gorica i Hajduk odmjerili su nedavno snage na našem Gradskom stadionu i gosti su do sva tri boda stigli tek u osmoj minuti sudačke nadoknade, uz svesrdnu pomoć sudaca, kako na terenu i onih u VAR sobi.

Niti je bilo penala, kojeg je srećom Banić obranio Livaji, a niti je Moussa Wague zaslužio crveni karton i isključenje.

"Intervencija VAR suca nakon OFR pregleda snimke inicira dosuđivanje kaznenog udarca. Posljedično isključenje igrača Gorice neispravna je interpretacija suca utakmice u prosudbi 'izgledne ili obećavajuće prilike'. KNS HNS-a razmatrani incident, temeljem smjernica PNI-e, ne smatra 'jasnom i očitom pogreškom' suca utakmice. Sukladno tome, intervencija VAR suca je neopravdana, neispravna, suprotna protokolu. VAR sudac propustio je tijekom OFR pregleda snimke ponuditi sucu utakmice incident u APP, koji prethodi dosuđivanju kaznenog udarca, a sastavni je dio kompletnog izazova," potvrdila je još jednom Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza sve ono što smo i svojim očima vidjeli prije desetak dana.

Gorica je morala do kraja utakmice igrati s igračem manje, a Livaja je to na samom kraju utakmice i iskoristio.

"Svi dobro znamo u kakvoj smo situaciji. Nakon Lokomotive sam iz profesionalne i moralne obaveze sam osjetio da moram otići do predsjednika Črnka i ponuditi svoju ostavku. Međutim, predsjednik to nije prihvatio i spremamo se za Hajduk, Dogovorili smo neke stvari unutar kluba kako to riješiti i kako ćemo se probati izvući iz ove situacije. Mislim da možemo! Igrač.i isto trebaju razumjeti situaciju u kojoj smo se našli, trebamo skupiti svi glave i u ove četiri utakmice skupiti što više bodova," poručio je trener Angelovski u najavi gostovanja na Poljudu.

"Za Hajduk ti ne treba posebna priprema, ni motivacija. Igrat ćemo u jednom pravom nogometnom ambijentu, dolazimo na Poljud, ali Gorica je u prošloj utakmici s Hajdukom pokazala kako može parirati svakome. Držali smo se do te 98. minute, a svi znamo i što se događalo u tom susretu. Ovo će biti jedna nova, drugačija utakmica. Ne razmišljam na način da 'nemamo što izgubiti', nego mislim da puno toga za dobiti. Ovo je 'zaostala' utakmica, i tri i jedan bod bi nam sada puno značili, ali moramo se izboriti za to protiv kvalitetne momčadi na njihovom terenu," dodao je strateg turopoljskog prvoligaša.

Gorica je na samom dnu ljestvice sa samo šest osvojenih bodova u 13 odigranih utakmica. Utjecali su na to i slabe igre, loše prosudbe i igrača i trenera, nedostatak sreće, ali i neke katastrofalne sudačke odluke, koje se čak niti ne mogu svrstati u kategoriju pogreške, nego namjere.

Na Poljudu će Goričani biti autsajderi i to je u biti najbolja moguća vijest. Svi očekuju pobjedu domaćina, koji će ipak biti pod velikim pritiskom osvajanja bodova, jer Dinamo na vrhu bježi velikih osam bodova.

Ova utakmica bit će idealna prilika da Angelovski i njegovi igrači pokažu koliko zaista vrijede i mogu li vratiti tračak nade i optimizam u svlačionicu. Pozitivan rezultat u Splitu svakako bi bio snažan vjetar u leđa za preostale prvenstvene okršaje prije 'zimske' pauze i početka Svjetskog prvenstva, kao i za dvoboj osmine finala Kupa u Šibeniku. Ima još jako puno do kraja sezone i još je sasvim dovoljno vremena da se u Gorici stvari poslože na pravi način, na svim klupskim razinama pa da prvoligaški nogomet zadrži svoje mjesto u našem gradu.

 

 

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli