Novosti Sport Događanja

Andrija Nikolić: Želim vidjeti discipliniranu i borbenu Goricu!

02.02.2019. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice spremni su za nastavak sezone i subotnji okršaj sa Sesvetama u SD Jelkovec od 17.30 sati.

Goričani nisu u zavidnom položaju na ljestvici Premijer lige, u prvih 12 kola upisali su tek jednu pobjedu i jedan remi te se nalaze na dnu poretka. Međutim, suradnja s PPD Zagrebom, osnaženi kadar i dobro odrađene pripreme zalog su za optimizam kod trenera Andrije Nikolića, koji je također iz redova Zagrebaša u prosincu stigao u Goricu.

Nikolić je godinama radio u školi rukometa RK Zagreba, bio je pomoćnik brojnim trenerima seniorske ekipe, a dvije godine radio je s bivšim hrvatskim izbornikom Željkom Babićem u Meškovu iz Bresta.

Iskustva ima sasvim dovoljno, a ostaje nam za vidjeti kako će njegovu rukometnu filozofiju prihvatiti u Velikoj Gorici.

"Trenerskim poslom počeo sam se baviti u Zagrebu, s mlađim dobnim kategorijama. Pri završetku studiranja na Kineziološkom fakultetu krenuo sam raditi kao trener, s generacijom 90' godišta u kojoj su bili Šprem, Špelić...

"Godinama sam radio u Zagrebovoj školi rukometa, nakon čega sam otišao u bjeloruski Brest, u Meškov, gdje sam bio pomoćnik Željku Babiću dvije godine. Nakon toga sam se vratio u PPD, gdje sam bio pomoćnik praktički svim trenerima koju su se izredali kroz posljednjih nekoliko sezona."

"Radio sam s Vujovićem, Kamenicom, Golužom, Saračevićem..."

"Posljednjih pola godine sam vodio sam drugu ekipu Zagreba, a kad je došlo do suradnje Gorice i Zagreba, predloženo je da dođem ovdje i preuzmem klupu, što sam i prihvatio," pojasnio nam je u razgovoru za VG Danas neposredno prije početka drugog dijela ove turbulentne sezone za HRK Gorica.

Važna je vijest kako su svi igrači zdravi i kako će se u nastavak natjecanja krenuti s kompletnim kadrom.

Davor Ćavar je u prvom dijelu sezone, u devet utakmica, postigao 84 pogotka i na drugom je mjestu najboljih strijelaca Premijer lige. Tomislav Severec je u 12 susreta zabio tek deset golova više...

Hrvoje Ceković je iza Vedrana Mataije drugi najbolji asistent lige.

Svoj doprinos trebali bi dati i Luka Marjanović i Ivan Laljek, nakon ozljede vraća se Jakov Vrdoljak, a puno se može očekivati i od mladih snaga PPD Zagreba, koji su stigli na posudbu i koji bi trebali u Gorici pokazati svu raskoš svog rukometnog talenta.

Vrataru Ivan Vekić, lijevom vanjskom Rudolfu Zvonimiru Šafranku, pivotu Antoniju Ljubiću priključio se i desni vanjski Luka Klarica...

"To su mladi, potentni i dobri igrači, sigurno ćemo dobiti širinu kadra. Sad smo 'poduplani' na svim pozicijama. Klub rezultatski nije u zavidnoj situaciji, ali ima još jako puno utakmica do kraja sezone i puno bodova. Teoretski možemo biti i peti. Nastojat ćemo što više pobjeđivati, ali idemo stvarno utakmicu po utakmicu," naglasio je Nikolić, koji je jasno poručio što očekuje od ekipe u nastavku sezone:

"Želim vidjeti discipliniranu i borbenu Goricu!"

"Pripreme su prošle jako dobro, odigrali smo pet, šest susreta. Sve je prošlo zadovoljavajuće, jer smo pokušali svima dati šansu. Dosta smo rotirali kako bi svi dobili svoju priliku, Dečki su to dobro prihvatili, dobro odradili i dobro trenirali ovih tjedana. Vjerujem da će nastavak sezone biti puno bolji," optimistično je poručio. 

PRIKLJUČENI TOMAŠIĆ I ZRINUŠIĆ

Nikolić je seniorskoj momčadi priključio i dvojicu izuzetno talentiranih mladih Goričana Frana Tomašića i Filipa Grgu Zrinušiću, koji su u siječnju imali priliku s PPD Zagrebom sudjelovati na velikom međunarodnom turniru mlađih kategorija, gdje su osvojili zlato. Najboljim lijevim vanjskim tog turnira proglašen je Rudolf Zvonimir Šafranko.

"Ekipa dobro izgleda. Bilo je dosta problema na početku sezone, bilo ozljeda, nekih nesuglasica s pojedinim igračima. Tražila su se neka rješenja u hodu, no, bilo je i puno pehova. Mislim da je sve bilo u redu da Gorica ne bi trenutno bila na poziciji na kojoj je sada. Uz sve probleme dosta utakmica je bilo neizvjesno, odlučivao je jedan gol i tako da me to uvjerava kad smo svi zdravi i kompletni mislim kako možemo svima parirati."

Sesvete se bore za ulazak u Ligu za prvaka, a s klupe ih vodi Davor Dominiković, koji je siječanj 'izgubio' kao Červarov asistent na Svjetskom prvenstvu.

"Imaju odličnu momčad, koja pretendira za ulazak među četiri. Imaju odličnog trenera i vjerujem kako će utakmica biti zanimljiva."

Strateg Gorice kroz rad u Zagrebovom omladinskom pogonu 'odgojio' je brojne naše reprezentativce. Kratko nam je komentirao nastup Hrvatske u Njemačkoj i Danskoj na svjetskoj smotri.

"Možda je malo nedostajalo sreće, jer mislim kako Hrvatska ima kvalitetu da bude među prve četiri ekipe i da igra polufinale. Dogodila se ta utakmica protiv Brazila i nezaslužen poraz od Njemačke. Napokon smo imali dobrog vratara, Šego je bio na visokoj razini i nekako mi sve to daje nadu da hrvatska rukometna reprezentacija može više i bolje nego što je trenutni rezultat. Mislim kako su svi igrači odradili odličan turnir, šteta što se Cindrić ozlijedio, ali neki glavni cilj je ostvaren i mislim kako ipak možemo biti zadovoljni."

Nikolić još uvijek nije imao prilike detaljnije upoznati Veliku Goricu, no, zadovoljan je kako su ga prihvatili u klubu.

"Nisam imao previše vremena istražiti Veliku Goricu. No, ljude koje sam zatekao u klubu su izuzetno dragi i dobro su nas prihvatili,. Osjećamo se ugodno."

"Iskreno, nisam još razmišljao o svojoj budućnosti. Nije bilo razgovora o dugoročnim planovima. Cilj nam je za početak što više pobjeđivati pa ćemo vidjeti kako dalje. Ovim dečkima treba neki dobar rezultat kako bi vidjeli da se mogu sa svima nositi. Zašto ne već ove subote kod Sesveta?"

Velikogoričani dokazano vole rukomet i nadamo se kako će u nastavku sezone to i pokazati podrškom s tribina.

"Gorica ima prvoligaše u nogometu, košarci i rukometu, što zaista nije mala stvar! Ovi dečki su to zaslužili i sigurno kako će nam dobro doći podrška navijača. Vjerujem da će to biti dodatni poticaj mojim rukometašima u nastavku sezone!"

Vjerujemo kako ćemo to i vidjeti već idućeg vikenda u domaćem okršaju s Varaždinom! 

(Foto: SEHA Gazprom)

 

 

 

 

Podijeli