Novosti Sport Događanja

AKOSI Uspon četvrti u Hrvatskoj: Odličan rezultat, s obzirom na trenutno zdravstveno stanje

14.10.2019. / Damir Žbulj

Članice i članovi sportskog saveza za osobe s invaliditetom Velike Gorice bili su dio velikog događanja u centru Zagreba, predstavljanja projekta ParaBOX na kojem su i najavljene Paraolimpijske igre u Tokiju iduće godine.

Nakon Rijeke, Splita, Osijeka i Varaždina na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava svim je posjetiteljima omogućeno da si u potpunom mraku pokušaju dočarati prepreke s kojima se u sportu susreću slijepi i slabovidni paraolimpijci.

"Predstavljamo projekt ParaBOX i slavimo 55. godina svojeg postojanja u kojima smo strastveno promicali sportsku aktivnost osoba s invaliditetom. Osim rezultatskih uspjeha, kroz svoje dugogodišnje djelovanje, kontinuirano radimo na promociji i inkluziji svih naših sportaša. Sretan sam jer smo u suradnji s našim partnerom Allianzom pokrenuli projekt ParaBOX s ciljem podizanja svijesti i odgovornosti koje bismo trebali imati prema osobama s invaliditetom," izjavio je dopredsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Josip Držaić.

Svi zainteresirani imali su priliku isprobati multimedijski senzorij i okušati se uz simulaciju odsustva vida u rješavanju različitih zadataka. Osim toga, bilo je prilike i za stolni tenis, boćanje, taekwondo i druge prigodne aktivnosti.

Cilj projekta ParaBOX je osvijestiti javnost o važnosti paraolimpijskog pokreta i vrijednosti koje proizlaze iz njega kao što su hrabrost, upornost, inspiracija i jednakost. Glavna poruka ParaBOXa glasi - Izazovi osjetila!

USPON ČETVRTI U HRVATSKOJ

Atletičarke i atletičari AKOSI Uspon su prije nekoliko dana sudjelovali i na Ekipnom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom na kojom su osvojili odlično četvrto mjesto.

Nastupili su Nataša Sobočan u bacanju kugle i koplja, Renata Celjak u bacanju koplja i diska, Velimir Šandor u bacanju diska, Dominik Počekal u bacanju kugle i koplja, Nikola Nestorović u bacanju kugle, Stjepan Dereta u bacanju kugle, Mario Vuković u bacanju koplja te Tvrtko Matanović u utrci na 100 i 400 metara.

"S obzirom na trenutačno zdravstveno stanje atletičara ovo je odličan rezultat, čestitamo pobjedniku AKOSI Agram i Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci na još jednom odličnom organiziranom natjecanju," poručili su iz kluba.

ATLETSKO EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE VINKOVCI 2019 - REZULTATI

Podijeli