10.06.2010

SMVG ugostio međimurske kolege

Savjet mladih Međimurske županije danas je posjetio Veliku Goricu gdje im je domaćin bio Savjet mladih Grada Velike Gorice.

Svrha ovoga susreta bila je razmjena iskustava u radu i provođenju programa za mlade, izlaganje o akcijama koje provode u svojim sredinama, ali i problematika oko funkcioniranja ovih savjetodavnih tijela. Savjetnici su se složili da je zakon o savjetu mladih manjkav i nedorečen, zbog čega iako to moraju mnoge jedinice lokalna uprave nisu osnovale ova tijela. U Međimurskoj županiji tako uz par općina samo Grad Čakovec ima Savjet mladih.

savjetmeđimurci.jpg

- Najveći uspjeh Savjeta mladih u županiji nam je što je na naše inzistiranje uveden besplatan prijevoz za učenike i studente - pohvalio se Nebojša Bošnjak, predsjednik Savjeta mladih Međimurske županije. Županiju to košta 4,5 milijuna kuna godišnje.

Mlade savjetnike je pozdravio i gradonačelnik Dražen Barišić koji im je zaželio dobrodošlicu i uspješan rad te najavio daljnju podršku njihovom radu. - Vi ste mladi i ambiciozni, a od nas iskusnijih imate podršku pa mislim da je to odlična sinergija - zaključio je gradonačelnik.

savjetmeđimurci2.jpg

Nakon radnog sastanka predsjednica velikogoričkog Savjeta mladih Štefica Nestić goste je povela u obilazak Muzeja Turopolja, Centra za djecu,mlade i obitelj te Kluba 100. Dobre odnose kao i daljne povezivanje će, kažu, i dalje nastaviti.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a