18.11.2010

Sljedeći tjedan prve isplate za poplavljene

Kako neslužbeno doznajemo sljedećeg tjedna mogle bi krenuti prve isplate za sanaciju šteta nastalih od poplava iz mjeseca rujna. Gradonačelnik Dražen Barišić sutra će u Zagrebačkoj županiji potpisati ugovor o preuzimanja županijskih sredstava, a koja će na gradski račun biti uplaćena sljedeći tjedan.

Zagrebačka županija Velikoj Gorici će uplatiti 2.922.397,33 kuna što je 58,45 posto od 5 milijuna kuna koje je županija osigurala za bespovratne financijske pomoći oštećenima na svome teritoriju. Susjedna općina Orle od županije će dobiti 694.702,80 kuna.

Na županijskih nešto manje od 3 milijuna kuna Grad Velika Gorica će dodati još 2 milijuna kuna vlastitih sredstava te će se tako Velikogoričanima stradalim u poplavama raspodijeliti 5 milijuna kuna za pomoć u sanaciji šteta.

Povjerenstvo Grada Velike Gorice za utvrđivanje kriterija za dodjelu novčane pomoći i visine sredstava za građane koji su pretrpjeli štetu od poplave odlučit će kako raspodjeliti tih 5 milijuna kuna, a više o svemu moglo bi se znati već sutra.

Kada će poplavljeni Velikogoričani dobiti obeštećenja za naknadu pretrpljene štete od Republike Hrvatske, zajedno s ostalim poplavljenima ove godine, još uvijek nije poznato.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.