19.11.2010

Sljedeći tjedan isplate

Pet milijuna kuna iz gradskog proračuna, od čega 3 milijuna kuna donacije iz Zagrebačke županije, počet će se isplaćivat stradalima u poplavama početkom sljedećeg tjedna. Svaka osoba dobit će iznos pomoći u visini 20 posto vrijednosti utvrđene štete.

Prve isplate kreću u utorak i primit će ih na svoje račune obrtnici i gospodarstvenici dok će od istog dana korisnici Centra za socijalnu skrb svoje jednokratne pomoći moći podići u zgradi gradske uprave.

Za sve ostale osobe kojima je utvrđena šteta od poplava isplate počinju 26.studenog i trajat će do zadnjeg dana ove godine. Novac će podići u poslovnicama FINE s potvrdama koje će primiti na kućnu adresu.

Da bi se ostvarilo pravo na isplatu građani moraju imati predan Dokaz o vlasništvu, OIB i Izjavu da nisu ostvarili naknadu od osiguravajuće kuće. Dokaz o vlasništvu podrazumijeva ZK izvadak ili presliku posjedovnog lista ili presliku ugovora o kupoprodaji ili građevinsku dozvolu ili rješenje o nasljeđivanju. Izjavu da nisu ostvarili naknadu od osiguravajuće kuće potpisuju u Upravnom odjelu za poljoprivredu Grada Velike Gorice.

Građani koji su već predali sve potrebne dokumente dobit će sljedećih dana na kućne adrese pismenu obavijest da mogu doći podići svoj novac na šalterima FINE. Građani koji nisu predali svu potrebnu dokumentaciju pozivaju se da to učine. U svakom slučaju novac je rezerviran i svatko tko ima utvrđenu štetu dobit će isplatu nakon što dostavi dokumentaciju i na kućnu adresu dobije poziv.

mjesniodborpoplave.jpg
Predsjednici mjesnih odbora poplavljenih područja pomagat će stanovništvu


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.