12.06.2010

Školarcima nagrade

Pljesak jači, najjači...Za trud je to. Čestitke pa nagrada - knjiga teža i od njih. I to povijesna?!

To su genijalci

Pih...nitko da prokomentira ni riječ. A što je s onim silnim satima provedenim nad knjigom, onim silnim gradivom naguranim u stranice ionako preskupih udžbenika?

Ta ispisana slova ne znaju mnogi, samo najbolji osnovnoškolci i srednjoškolci koji su jučer u Gradskoj upravi primili čestitke. I pretešku knjigu...

Ponos je tih mladih genijalaca, točnije 13 osnovnoškolaca i 22 srednjoškolaca bio veći nego ikada.


 

najboljiskolarcikolarci22010.jpg

Gabrijela Žardin, Lucija Majetić, Dorotea Stipić, Tina Ozmec Ban, Vlatko Crnković, Magdalena Pisačić, Ana Andrilović, Marta Krilčić, Karla Hapač, Tea Vlahović, Ružica Bajić, Filip Opetuk, Domagoj Vrban


– Stanje duha...ma kad si ispunjen i kad ti ništa u životu ne fali – tako sreću opiše 14-godišnji Filip Opetuk iz Osnovne škole Vukovina. Budući kemičar ili fizičar, ni sam još nije odredio što će, svoje osnovnoškolsko obrazovanje završio je s čistom peticom. Pet nula, nadoda on.

– Kamo dalje?

– Upisat ću Matematičku gimnaziju u Gorici.

– Ti si štreber?–

– Ne. Jednostavno sam krenuo od prvog razreda s peticama i tako samo nastavio. Bio sam svjestan koliko su ocjene za upis u srednju školu bitne – odgovara. Kapa dolje za dječaka koji zna što je uspjeh.

– Kad razmišljam o budućnosti jedino što znam je da želim raditi posao koji volim i da se planiram oženiti – tako o budućim planovima zbori Filip Opetuk.

 

najboljiskolarcikolarci2010.jpg

Ivana Slivak, Ana Kornet, Valentina Sučec, Ana Đurđević, Ivan Robić, Dorotea Dimoski, Marko Miša, Tomsilav Šimunović, Ana Franjko, Ivana Roksa, Hrvoje Martinović, Josip Premužić, Vedran Ambruž, Natalija Stojnić, Kristijan Car, Franjo Lučan, Suzana Kovač, Ivan Forjan, Dario Lazarin, Dario Vugrinović, Andro Vujević, Ida Mirković Knaus


Čestitke – to je uspjeh

Isto misli i maturantica 19-godišnja Suzana Kovač. I njoj su u svjedodžbi ispisane same petice iz gotovo svih predmeta Zrakoplovno tehničke škole. Iako je ljubav prema zrakoplovstvu naslijedila od oca ipak je sreću okušala na prijamnom ispitu na Filozofskom fakultetu. Rezultate još ne zna, ali vjeruje u sebe.

– Voljela bih raditi u nekoj udruzi pomagati mladima – tako pak o svojim planovima zbori maturantica Suzana. Da joj na fenomenalnom školskom rezultatu čestitaju čelnici grada, to smatra svojim najvećim uspjehom. Bravo za sve nagrađene!

 

izvor: Večernji listKomentari
26.12.2010 - frukksy
aaaaaaaajme kad se samo sjetim.... bilo je super... jooj... da da najbolji smo .... jeeeeeeee :DDDDD
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati