23.04.2010

Sjednica Gradskog vijeća


Sjednica gradskog vijeća, osma u ovom sazivu, sinoć je nakon četverosatnog zasjedanja prekinuta, zbog tehničkih problema sa zapisnikom, te će se nastaviti slijedećeg četvrtka. Gradsko vijeće u to vrijeme odradilo je aktualni sat, dalo potporu Programu rada Savjeta mladih te usvojilo na znanje Izvješće gradonačelnika o prvih 6 mjeseci rada.

Program rada Savjeta mladih u 2010. godini

Ovim programskim dokumentom određuju se ciljevi, područja djelovanja i aktivnosti Savjeta mladih, koji je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća, u tekućoj godini, a zadaću programa ukratko je predstavila predsjednica Savjeta Štefica Nestić. Iako se činilo da će ova točka dnevnog reda proći bez rasprave, kako bi se pokazala bezuvjetna potpora aktivizmu mladih, tako nije bilo.

Naime, zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos upitao je predsjednicu zašto je taj dokument donesen tek na četvrtoj sjednici Savjeta te vrlo oštro komentirao sadržaj, definicije i termine korištene, te ga opisao kao "rad najlošijeg profesora". Pritom je posve zaboravio da u Savjetu mladih sjede srednjoškolci i studenti koji su program i napisali.

Stvari koje ste ovdje iznijeli su poražavajuće za nekoga tko je izabran na Vašu funkciju - poručio je vijećnik Leo Lisac zamjeniku gradonačelnika te nadodao kako je ovaj program izvanredan ako ostvari samo jedan cilj.

Predsjednica Savjeta opravdala je kašnjenje Programa i raspravu završila riječima: Mi smo mladi i mislim da je puno bitnije da se aktiviramo, a ako ima kakvih grešaka Vi ste tu da nas uputite i pokažete svojim primjerom kako napraviti bolje.

Izvješće gradonačelnika o prvih 6 mjeseci mandata

Uskoro!


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati