30.08.2010

Šiljakovini stiže vodovod

Deset kilometara vodovodnih cijevi koje od početka kolovoza postavljaju radnici VG komunalca uskoro će dovest gradsku vodu do Šiljakovine i Gudca. Vodovod vrijedan 3,2 milijuna kuna bit će završen do mjeseca studenog, a radnici su dosada napravili trećinu posla.

Radove je danas obišao gradonačelnik Dražen Barišić koji je na pitanja o daljnim ulaganjima u infrastrukturu poručio: "Idemo ljudima prvo dati vodu i kanalizaciju, a zatim ćemo krenuti na ceste" najavljujući da vodu žele uz pomoć Hrvatskih voda dovest i do Vrhovlja. - "Ne možete s brda gledat Zagreb, a ne imati vodu" - kaže gradonačelnik.

Cjevovod počinje u postojećem oknu Magistralnog cjevovoda Velika Gorica - Kravarsko kod precrpne postaje Buna, te nastavlja u vanjskom rubu kolnika državne ceste Velika Gorica - Kravarsko do raskrižja za Šiljakovinu, dalje nastavlja kroz selo Šiljakovinu uz rub ceste prema selu Gudci i Peršinovcu, gdje se i spaja na Magistralni cjevovod Lukavec - Dubranec - Cvetković Brdo (za koji je izdana načelna dozvola).

vodovodšiljakovina.jpg

Važnost ovog cjevovoda je i u tome što spaja dva magistralna na pravcima prema Kravarskom i Dubrancu. U slučaju puknuća cijevi, prije spoja u Maloj Buni odnosno Lukavcu, voda će ići preko Šiljakovine dalje - pojasnio je Josip Kolarec, direktor VG Komunalca.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati