06.09.2010

Sigurnije do škole

Pješački prijelaz u ulici A.K.Miošića kod crkve Sv.Petra i Pavla od danas je sigurniji za pješake, a prvenstveno učenike OŠ N.Hribara, početkom rada semafora. Semafor je postavljen na zahtjev škole i brojnih mještana koji njime prolaze, a danas je njegovu puštanju u rad nazočio i gradonačelnik Barišić.

Ova ulica već sada je brza cesta, a od nesavjesnih vozača brojne učenike štite "ležeći policajci". Daljnom gradnjom ulice koja bi trebala predstavljati južnu obilaznicu broj vozila još će se više povećati. Sam semafor neće znatnije smetati protoku vozila, usporenom spomenutim "ležećim", jer se pali isključivo preko tipkala odnosno na zahtjev pješaka.

semaforhribar.jpg

Pješački semafor na ovoj prometnici grad je koštao 205 tisuća kuna, a za rezultat će sigurno dati manje straha za roditelje djece koji ovim putem dolaze do škole.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura