05.07.2010

Šetnica

Plemenita opčina turopoljska jučer je održala svoju tradicionalnu manifestaciju po nazivom Turopoljska šetnica. Šetnica je zamišljena kao događanje u kojemu mogu sudjelovati svi građani, a sve što treba je pridružiti se šetnji gradom u narodnoj odjeći iz rodnoga kraja.

šetnicapouvg.jpg
Zajedničko fotografiranje u parku dr. Franje Tuđmana

Iako je ove godine na samoj šetnici bilo manje sudionika, vjerojatno zbog visokih temperatura, oni koji su se pridružili šetnji gradom priredili su zanimljiv prizor građanima koji su znatiželjnim pogledima ispratili šetače.

Turopoljsku šetnicu i ove godine je predvodio Turopoljski banderij, a slijedili su ih članovi kulturno umjetničkih društava iz V.Gorice te građani, što u nošnjama što u "civilu". Šetači su se zaustavili na trgu Stjepana Radića gdje ih je dočekao puhački orkestar i limena glazba, te u parku Franje Tuđmana. Na oba mjesta znatiželjnike su pozdravili turopoljskim pjesmama.

šetnica1.jpg
Župan Plemenite opčine turopoljske Franjo pl. Kos i direktorica turističke zajednice Milada Mesarić

Nakon povratka na mjesto okupljanja, kod krčme Tur, šetači i gosti nastavili su druženje uz "tamburaše iz Vrhovlja", nešto pića i hrane, a najhrabrije nije rastjerao niti večernji pljusak pa se pjesma orila do sitnih sati.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati