15.06.2009

Šenoini dani


Udruga umjetnika "Spark" organizator je kulturno-umjetničke manifestacije pod nazivom Šenoini dani posvećene ovom velikom književniku. Programom se obilježava godišnjica Šenoinog vjenčanja (20. lipnja 1868.) s Goričankom, Slavom pl. Ištvanić.

Program započinje u petak otvorenjem Šenoinih dana u Gradskoj vijećnici u 10 h nakon kojega kreće likovna kolonija u Parku Franje Tuđmana. Program u petak završava okruglim stolom o turopoljskom zetu Augustu Šenoi o kome će govoriti Đurđa Parać, Gordana Gerhardinger Šipek, Ivica Smolec i Sonja Smolec, a pozvani su i svi goričani da se pridruže.

U subotu kroz dan će se nastaviti likovna kolonija, a od 21 h na terasi Doma kulture Galženica očekuje Vas glazbeno poetska večer "Sparkovaca" i gostiju. Čitanje poezije bit će popračeno melodijama harfe.

Cijeli program Šenoinih dana pogledajte ovdje.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati