13.11.2010

Sedmina testiranih imala povišen šećer

Udruga VG Dijabetičar odmah nakon osnivanja krenulo je vrlo radno u provođenju svojih akcija. Ova udruga ima za cilj okupljanje ljudi koji boluju od ove bolesti kako bi se s pravim informacijama lakše nosili s njom.

Jučer na tržnom centru održali su akciju mjerenja šećera, a da ima potrebe za tim pokazalo je da čak 34 građana od 250 testiranih imaju povišeni šećer u krvi da toga nisu ni svjesni. Sestre volonterke iste su uputile svojim liječnicima

Rekorder je bio sugrađanin srednje životne dobi sa čak 17,3 mmol/L, a što je daleko više od granice u potpuno zdravog čovjeka koja je 6,3 mmol/L.

vgdijabetestestiranje11mj.jpg

Ova bolest nastaje kada organizam ne izlučuje inzulin potreban za razgradnju glukoze(šećera) pa dolazi do zasićenja u krvnim žilama, a simptome umor, glad, smanjenje težine često pripisujemo drugim uzročnicima.

Akcija se nastavlja i u subotu i nedjelju u trgovačkim centrima Billa, Konzum i Kaufland od 10-12 sati gdje također možete provjeriti razinu šećera u krvi.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.