21.03.2011

SDP obilježio 20 godina rada

Gradska organizacija Socijal demokratske partije Velika Gorica ovoga je godina obilježila 20 godina svoga rada. U Pučkom otvorenom učilištu okupili su se dužnosnici, gosti i simpatizeri ove političke opcije, a prigodno proslavu je obilježilo sjećanje na rad stranke i ljudi u proteklih dva desetljeća.

sdpljudi.jpg

Vesna Fabijančić Križanić iznijela je kronologiju rada stranke od 1991. godine, kada je u Velikoj Gorici osnovana tadašnja Stranka demokratskih promjena pa do danas. Osvrnula se na djelovanje SDP- a devedesetih godina kao i na 2000. godinu kada je za velikogoričkog gradonačelnika izabran Zvonimir Šimičić, a 2005. i 2006. godine tu dužnost zauzeo je Tonino Picula.

- Da su od 2000. do 2006 godine, u šest godina, u Velikoj Gorici, održani dva puta izvanredni i dva puta redovni lokalni izbori, onda će i našim gostima kao i nama SDP-ovcima u Velikoj Gorici biti jasno u kolikoj se mjeri ono ružno u političkom životu u Hrvatskoj što se događa, a to je česta kupovina vijećnika, događa i u Velikoj Gorici - napomenula je Vesna Fabijančić Križanić.

sdpvfk.jpg

Predsjednica Gradske organizacije SDP-a osvrnula se i na ljude koje su svojim radom i doprinosom sudjelovali u djelovanju SDP- a, kao i na osnivanje 5 mjesnih organizacija Foruma mladih, Foruma žena i seniora te osnivanje 20 mjesnih ogranaka stranke. U svom obnašanju vlasti od 2005. do 2009. godine kao uspjeh Fabijančić Križanić je istaknula stabilizaciju gradskih financija, saniranje manjka u proračunu i donošenje prvih šesnaest prostornih planova Grada. Bilo je tu i ružnih epizoda.

- Od 2004. do 2007. godine stranačke prostorije SDP- a Velike Gorice pet puta su kamenovane. Pronađen je samo jedan počinitelj, prije dva mjeseca, kada je policija Državnom odvjetništvu dostavila prijavu šest godina nakon počinjenja i šest dana prije nastupa apsolutne zastare kaznenog progona - rekla je Predsjednica GO SDP-a ukazivajući na "sliku pravne države koju ćemo mi promijeniti nakon parlamentarnih izbora".

Na kraju obraćanja se zahvalila svim aktivisima SDP-a na dobrovoljnom radu koji je formirao velikogorički SDP u oblik u kojemu danas djeluje.

sdpgosti.jpg

Prisutnima su se obratilii i predsjednik SDP-a Zagrebačke županije Mihael Zmajlović koji se našalio da velikogorički mediji vjerojatno očekuju da će sada raspustiti velikogoričku organizaciju. Predsjednica Sisačke županijske organizacije SDP-a Marina Lovrić Merzel rekla je da pravi korjeni socijal-demokracije žive u Turopolju, a bivši SDP-ov gradonačelnik Velike Gorice Tonino Picula rekao je da je došao kraj vremenu kada se lopovluku pljeskalo kao poduzetništvu.

Prigodni govor uz čestike održao je i predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji se osvrnuo na aktualna politička pitanja.

- Na kraju osam godina mandata jedne stranke, jednog kvazi modela koji je potpuno propao, mi se kao društvo moramo zapitati u kojem smjeru idemo, koje su vrijednosti i kako do njih dolazimo. Ideologija u koju vjerujem štiti one kojima je teže, one koji su se igrajući pošteno malo slabije snašli. Ne želimo ući u Europsku uniju kao teret bilo kome, a najmanje sebi samima - rekao je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati