08.01.2011

SDP o raspuštanju Vijeća

Predsjednica Gradskog odbora SDP-a Velika Gorica Vesna Fabijančić-Križanić jučer je održala novinsku konferneciju na kojoj je iznijela razloge za raspuštanje Gradskog vijeća, upozorila na produženje zakupa plinske mreže i na napade na prostorije ove stranke.

Razloge za raspuštanje Gradskog vijeća Fabijančić Križanić nalzi u neizlasku Službenog glasnika u kojemu treba objaviti Proračun kako bi on postao važeći. Naime, na 14. sjednici Gradskog vijeća održanoj 23. prosinca 2010. izglasan je Proračun za 2011. godinu, ali još 05. siječnja Proračun nije objavljen u Službenom glasilu, te time još nije stupio na snagu.

-Smatram da je došlo do grube povrede zakona, kako Zakona o lokalnoj samoupravi tako i Zakona o proračunu- rekla je Vijećnica Gradskog vijeća Vesna Fabijančić Križanić.

sdppressica.jpg
Konferencija za novinare održana je u prostorijama GO SDP-a

Bez pristanka Vijeća produžen zakup plinske mreže

Predsjednica GO SDP-a osvrnulase i na produženje zakupa plinske mreže. Kaže kako je gradonačelnik Dražen Barišić prije nepunih mjesec dana produljio zakup plinske mreže sa Gradskom plinarom Zagreb iako je svako eventualno daljnje produljenje trebalo doći na dnevni red Gradskog vijeća.

-To bez Gradskog vijeća apsolutno nije bilo moguće. Gradsko vijeće je odredilo zakup na godinu dana, prema tome ugovor koji je odobrilo Gradsko vijeće može se promijeniti i produljiti na jednak način na koji je donesen - kaže Vesna Fabijančić Križanić

Plinska mreža, vrijedna oko 100 milijuna kuna, dana u zakup prema ugovoru daje prihod u proračun oko 3 milijuna kuna. Svako raspolaganje koje je veće od milijun kuna gradonačelnik mora dati na Gradsko vijeće.

Prostori SDP-a često vandalizirani

Treća stvar na koju se osvrnula Predsjednica GO SDP-a su prostorije GO SDP-a koje su u više navrata bile razbijane, a što se nije događalo niti jednoj političkoj stranci na području Velike Gorice. Nakon punih šest godina od zadnjeg vandalskog čina utvrđen je počinitelj jednog od razbijanja. Cjelokupni predmet dostavljen je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

-Istina je da se dugo čekalo ono što mi doista priželjkujemo jer smatramo da se to u uređenoj demokraciji apsolutno ne smije događati, a to je da će Općinsko državno odvjetništvo biti brže nego što je bilo utvđivanje počinitelja kako nakon dugog čekanja ne bismo došli u priču zastare - zaključila je Vesna Fabijančić Križanić.

Ana Peternac / vgdanas


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.