18.08.2010

Ščitarjevo dobiva novu školu

Nakon dugogodišnje neizvjesnosti gradnje škole u Šćitarjevu, ovih dana se napokon nazire završetak svih građevinskih i obrtničkih poslova, a jutros ih je obišao i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. U razgovoru s ravnateljem škole Mariom Ivićem istaknuo je kako će Grad Velika Gorica uložiti i u ovu školu, koja se inače gradi sredstvima Ministarstva.

 - Škola je u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom, a Grad će dodatno napraviti linije vodilje za slijepe osobe, kao što je to već učinjeno u OŠ Eugena Kumičića. Ulaganje u školske objekte, a time i u povećanje standarda naših osnovnoškolaca jedna je od najvažnijih zadaća gradske vlasti - kaže zamjenik gradonačelnika Kolarec.
 
Krajem prošle godine dogradnju škole preuzelo je poduzeće Zagroje Tehnobeton iz Varaždina, a s krajem školske godine gradilište je postalo pravi mravinjak. Ovih dana završeni su grubi građevinski radovi, a obrtnički radovi dovedeni su u visoku fazu. U mjesecu rujnu konačno će se moći useliti u gotovo novi školski objekt, koji će po funkcionalnosti i sadržajnosti biti u skladu sa svim potrebama suvremenog obrazovanja.

Škola će se proširiti sa sadašnjih 920 m2 na 3.160 m2, uz novu športsku dvoranu izgrađene su i specijalizirane učionice, a učenici mlađih razreda imati će na raspolaganju dvije učionice za produženi boravak. Škola ima i multifunkcionalnu knjižnicu od 100 m2, te mogućnost brze prenamijene učionice glazbene kulture u izložbenu, koncertnu i kongresnu dvoranu koja može primiti do 90 posjetitelja.

Školska športska dvorana omogućit će kvalitetno bavljenje športom i učenicima i svim športskim udrugama na ovom području, a istovremeno će, obzirom na predviđene tribine kapaciteta 160 sjedećih mjesta moći biti prostor u kojem će se moći održavati priredbe koje zahtijevaju nazočnost većeg broja građana.

ščitarjevodvorana.jpg

- Posebice treba istaknuti uklanjanje svih građevinskih barijera za osobe s posebnim potrebama, budući da su u samoj školskoj zgradi sve visinske razlike premoštene rampama za invalide, ugrađeno je i platforma za invalide, a namijenjen je i posebni nužnik. Od pet ulaza u školu, na dva su izvedene rampe za invalide, a i školsko športsko igralište bit će dostupno na isti način - poručio je ravnatelj škole Mario Ivić.

Radovi na ostalim školama u Velikoj Gorici.

Zamjenik Gradonačelnika ovom je prilikom podsjetio i da se radi na svim ostalim osnovnim velikogoričkim školama. Tako se radi na rekonstrukciji unutarnjih zidova s protupožarnom zaštitom na OŠ Jurja Habdelića, dok se u OŠ Nikole Hribara radi na sanaciji sanitarnih čvorova i uređuje se područni objekt u Gradićima. U OŠ Eugena Kumičića u tijeku je sanacija krovišta i sanitarnih čvorova, a u OŠ Eugena Kvaternika sanira se stolarija. U OŠ Vukovina rekonstruira se centralno grijanje u školi i sanira se područni objekt u Mraclinu.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati