19.10.2009

Savjet mladih


Ostala su još dva dana roka za prijavu kandidata za ulazak u Savjet mladih V.Gorice. Savjet mladih savjetodavno je tijelo Gradskog vijeća Grada Velike Gorice
sa zadaćom aktivnijeg uključivanja mladih u javni život Grada.

Savjet čini 11 članova u dobi od 15 do 29 godina koji se biraju na mandat od 2 godine. Kandidate predlažu udruge mladih i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća srednjih škola, studentski zborovi te drugi registrirani oblici organiziranja mladih sa sjedištem na području Grada Velike Gorice kao što su pomladci političkih stranaka.

Stoga, mladi aktivni u civilnom društvu, imate još dva dana do srijede 21. listopada da podnesete kandidaturu i pokušate ući u Savjet mladih i preko njega utječete na kreiranje politike mladih u našem gradu.

O Savjetu mladih, njegovim zadaćama, uspjesima i željama rekla nam je više prva predsjednica Savjeta mladih Velike Gorice Štefica Nestić, čiji komentar prenosimo u cijelosti:
Prošli saziv Savjeta mladih je konstituiran kao jedan od prvih Savjeta u Hrvatskoj temeljem Zakona o Savjetima mladih. Znači, temeljni akt je bio Zakon za kojeg moramo reći kako nije najspretnije odredio zadaće, ali i ovlasti Savjeta. Županije, gradovi i općine su samoinicijativno pokušali odrediti krug aktivnosti kojima bi se Savjet trebao baviti, pri čemu je došlo i do razilaženja od grada do grada. Po članovima Savjeta mladih Grada Velike Gorice, uloga Savjeta je promicanje interesa mladih u svim segmentima društva i to predlaganjem programa, ukazivanjem na probleme i moguća rješenja, poduzimanjem akcija. Je li Savjet uspio ostvariti svoju zadaću? S obzirom na danu situaciju i iskustva Savjeta u RH smatramo da jest. Potaknuli smo niz pitanja vezanih uz položaj mladih u Gradu i organizirali Dane mladih za koje se nadamo kako će postati tradicionalni. Mjesta napretku ima uvijek, no uz stečeno iskustvo, trud i želju Savjet zasigurno ima sve važniju ulogu u promicanju interesa mladih.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati