09.12.2010

Sava raste, nema razloga za paniku

S obzirom na vremenske prilike i vodostaj Save, a nakon obavijesti Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Velike Gorice održao je danas u 11 sati sjednicu, te donio zaključak o aktiviranju služba zaštite i spašavanja u stanje pripravnosti. Obaviješteni su predsjednici mjesnih odbora, a bude li novih aktivnosti javnost će biti obaviještavana putem lokalnih radio postaja.

- Nema razloga za paniku među stanovništvom - poručuju iz Stožera za zaštitu i spašavanje.

Vodostaj Save na ulazu u Hrvatsku iz Slovenije opada od jutros, a vodeni val prolazi upravo kroz naše područje što pokazuje i rast vodostaja Save na mjernoj postaji Rugvica nedaleko Bukevja gdje su na snazi redovne mjere obrane od poplava. Od ponoći i izlijevanja rijeke iz korita razina vode se podigla za 3,5 metra te je u 16 sati zabilježena na razini od 805 cm. To je 15 cm manje od proglašenja izvanrednih mjera obrane od poplava odnosno 1,5 metara manji vodostaj od onog zabilježenog za vrijeme rujanskih poplava.

Ništa se ne prepušta slučaju te su vatrogasne postrojbe u obilasku nasipa, a uskoro se očekuje i dolazak gradonačelnika Barišića na sam nasip.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.