27.09.2010

Salsa u Gorici

Latino ritmovi preselili su se i u Veliku Goricu. Utorkom i četvrtkom održavaju se besplatne radionice salse. Održane su dvije radionice, a treća će se održati 28. rujna u 19 sati u društvenom domu u Rakarju (Rakarska 55). Nakon toga preostala je još jedna besplatna radionica.

Ovo je novost za sve ljubitelje plesa jer u Gorici već dugo nije bilo organizirano nešto ovakvo. Nakon besplatnih radionica svi će moći upisati početni tečaj po cijeni od 150 kn mjesečno, a upisi će biti početkom listopada.

Nikola Majcenović došao je na ovu ideju uz pomoć prijatelja koji mu je omogućio jeftiniji prostor u Velikoj Gorici. Salsom se bavi pet godina, a pomogla mu je i Andrijana Brzović koja pleše tri godine. Svoje znanje odlučili su podijeliti sa drugima.

- Budući da sam prije salse plesao 2 godine društvene plesove (standard i latin), mogu reći da je salsa puno opuštenija i senzualnija od ostalih plesova. U salsi se najviše može improvizirati i svatko može razviti svoj posebni stil. Zato se u zadnje vrijeme salsa scena dosta proširila i otvaraju se novi plesnjaci, festivali i radionice, dok su (nažalost) drugi plesovi manje eksponirani - kaže Nikola.

U Velikoj Gorici nema tečaja salse, tako da je ovo odlično za sve one koji bi htjeli probati nešto novo, a do sada nisu imali prilike. Osim toga oni koji se odluče na tečaj, svoje umijeće plesanja moći će pokazati na plesnjacima u Zagrebu, a možda uskoro i u Velikoj Gorici.

- Salsa je još jedan od načina upoznavanja novih ljudi te zajedničkog druženja i uživanja u plesu. Mislim da se kroz ples, a pogotovo salsu puno lakše upoznati nego po klubovima uz preglasnu muziku, a prednost je što nema čudnih i pijanih ljudi. Uglavnom, ako počnete dolaziti na salsa plesnjake i družiti se s novim ljudima, ubrzo ćete imati jedno veliko plesno društvo. Samo oprez: ako se navučete bit će vam nezamislivo otići van u klub na piće i samo stajati i pričati bez plesa - poručuje Nikola.

autor: Ana Peternac / VGdanas


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a