07.11.2010

Salonske zabave 19.st.

Gudački kvartet "Sebastian" večeras će nastupiti u Domu kulture Galženica. Na koncetu koji je zakazan za 19.30 sati nastupit će violinisti Anđelko Krpan i Korana Rucner, violist Nebojša Floreani te Zlatko Rucner na violončelu.

Na programu su S. Dedić, Đ. Eisenhuth, R. Strauss i P. I. Čajkovski, a kvartet će ugostiti i Martina Draušnika s violinom i Vinka Rucnera na violončelu.
 
Nakon mini ciklusa Pet minuta renesanse, baroka i jazza, kvartet Sebastian ove sezone donosi mini ciklus salonske glazbe. Prvi koncert počinje skladbom zaboravljenog hrvatskog skladatelja Đure Eisenhutha kojeg su svojedobno zvali Zagrebački Strauss. Njegov Pravnički valcer priziva doba salonskih zabava s kraja 19. stoljeća. Gudački kvartet Srđana Dedića iz 2008. godine predstavlja vrhunsko ostvarenje suvremenog hrvatskog stvaralaštva.

Violinist Martin Draušnik i violončelist Vinko Rucner pridružit će se kvartetu Sebastian u izvedbi antologijskih skladbi Richarda Straussa i Petra Iljiča Čajkovskog.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati