20.02.2011

S ulica uklonjeno 15 pasa lutalica

Psi lutalice koji haraju dječjim igralištima i parkovina na području Velike Gorice digli su na noge mnoge roditelje zbog čijih su sve češćih zabrinutih poziva gradske vlasti odlučile poduzeti hitne mjere.

Tako je u proteklih pet dana, u suradnji s veterinarskom ambulantom Pokupsko Cerje, u velikoj akciji hvatanja pasa bez nadzora i vlasnika uhvaćeno čak 15 pasa! Komunalci su, očito, imali pune ruke posla. Srećom, odbjegle životinje, kako doznajemo, nisu bile agresivne i nisu dosad nikoga napale, već su izgladnjele švrljale po gradu u potrazi za hranom i skloništem.

Deset pronađenih pasa vraćeno je vlasnicima, a dva bez čipa smještena su u velikogoričko sklonište. Od preostala tri psa dvama su pronađeni vlasnici koji više ne žele svoje ljubimce i odbijaju ih primiti. Njima će komunalni redar uručiti prekršajni nalog s propisanom kaznom u iznosu od 500 do 1000 kuna, koliko bi najviše mogli biti kažnjeni zbog svjesnog i namjernog zapostavljanja psa.

A čipiranom čistokrvnom nizozemskom ovčaru pronađenom na velikogoričkom autobusnom kolodvoru gazda još nije poznat. Stoga mu je javno upućen i poziv. Zasad je tek poznato da je pas stranog podrijetla (iz zemlje članice EU).

Inače, svi psi bez nadzora koje komunalni redari zateknu na ulici bez nadzora odvode se u sklonište za pse. Vlasnici moraju platiti troškove hvatanja, zatim smještaja (50 kuna po danu) te - propisanu kaznu. Za smještaj pronađenih pasa Gorica ima ugovor s Pokupskim Cerjem, a godišnje za zbrinjavanje pasa koje nesavjesni vlasnici ostave Grad izdvaja 700.000 kuna. 

autor: Željka Vuković / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.