16.01.2011

S rođendana odjurili u smrt

Ne vjerujemo da ga više nema. Tomislav je bio izuzetan dečko, svi su ga voljeli. Zašto ga je Bog morao uzeti, jedva susprežući suze, rekla je Ines Antolović, susjeda i prijateljica Tomislava Riđanca (22), koji je u noći na subotu u 3.30 poginuo u nesreći u središtu Pokupskog. Život je izgubio i Danijel Maričković (24), a teško su ozlijeđeni njegov brat Mario (19), Nikola Huzjak (19) i Hrvoje Hažek Hazli. Mario Maričković i Hazli prevezeni su u sisačku bolnicu, a Huzjak na KBC Rebro.


Mladići su slavili rođendan Danijela Maričkovića, koji je 12. siječnja napunio 24 godine. Slavlje je bilo u obiteljskoj kući u Pokupskoj Slatini, naselju na drugoj obali Kupe, na Banovini, gdje se okupio veći broj mladih iz Velike Gorice i drugih mjesta. U ponoćnu vožnju pet sudionika proslave, među kojima je bio i slavljenik, krenulo je od kuće kako bi gošći pokazalo put prema njenoj kući u V. Gorici. Vozač Nikola Huzjak očito je pritisnuo gas do daske u krivini, izgubio nadzor nad Dodgem, sletio s ceste te okrznuo novinski kiosk i potom lijevim kotačem udario u stube koje vode prema spomeniku.


Vozilo je doslovce uzletjelo, preskočilo klupu u parku i potom se zabilo u obližnji spomenik hrvatskim braniteljima. Na spomeniku je puknula jedna od triju betonskih ploča, a auto se raspao do neprepoznatljivosti. Na mjestu su poginuli Danijel i Tomislav. Vozaču su izmjerena 0,64 promila alkohola. Pokupsko je od sobote ujutro obavijeno tugom. Mještani ne mogu prežaliti izgubljene živote mladića, koji su, kako su rekli, bili kvalitetni i dobri dečki, uvijek spremni pomoći. 


- Ovo je strašna nesreća. Mi smo došli po ostatke automobila u 5.30 sati kako bismo ga odvezli na naš deponij, a krv je još satima kapala iz auta - rekla je vlasnica deponija u Črnkovcu, koja je poznavala Tomislava Riđanca. 


Rekla je da je u nesreći prije sedam godina život izgubio i otac Mladen. 


- Majka Višnja zbog toga nije dopuštala Tomislavu da vozi auto. Strahovala je da i on ne pogine. A snašlo ju je upravo ono čega se najviše bojala - rekli su Tomislavovi prijatelji, koji su neutješnoj majci došli izraziti sućut. 


Rekli su da je posljednju poruku od Tomislava dobila malo prije njegove pogibije. Napisao je da se ne brine, da je dobro i da će ostati spavati kod prijatelja u Pokupskom te da zaključa kuću. 


- Jako se veselio proslavi. Prije odlaska otišao se ošišati i kupiti dar slavljeniku - rekao je prijatelj.


Bio je, kažu, odličan student na Agronomskom fakultetu, a do završetka su mu bila ostala samo tri ispita.


autor: 24 sata



Komentari
17.01.2011 - DAMIR
aaaaaa ovo je koma :( to je brzina i alkohol ,odu mladi zivoti radi jednog izlaza katastrofa al to je sudbina ...sućut obitelji i prijateljima
Prikaži ostale komentare ...



Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.