19.09.2010

Rujanski susreti

Osma po redu likovna kolonija «Rujanski susreti» održana je jučer u vrtiću «Velika Gorica». Glavni organizator ovog događaja je Udruga za unapređenje odgoja i obrazovanja «Gorica» - edukacijsko rehabilitacijska igraonica.

U 9 sati ujutro likovnu koloniju su kratkim govorima otvorili predsjednica Udruge Verica Krajnović i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić. Nakon otvorenja oko deset sati započeti su rad i stvaranje uz druženje djece, umjetnika, roditelja, uzvanika i članova Udruge. Djeca i odrasli uživali su u slikanju i crtanju, a druženje je uz ugodnu atmosferu trajalo do kasnih popodnevnih sati.

rujanskisusreti2010.jpg

Umjetnička djela će se prodavati na aukciji i dobivena sredstva iskoristit će se u humanitarne svrhe, točnije za kupnju stimulacijsko didaktičke opreme. Udruga «Gorica» je utemeljena 1998. godine, a pomaže korisnicima u učenju, vježbanju i pripremama za školu.

Predsjednica Udruge, Verica Krajnović, naglasila je kako se likovno obrazovanje koristi u procesu socijalizacije, u prihvaćanju i uvažavanju različitosti. Ove godine je posebno iznenadio veliki broj odazvanih što je dakako poželjno kod ovakvih susreta.

autor: Ana Peternac / VGdanas


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati