21.07.2010

Roditelji se žale na igralište u parku F.Tuđmana

Dovoljan je jedan trenutak neopreznosti, a takvih je kod malene djece napretek, da se zbog rupe na mostiću namijenjenom za igru u najposjećenijem goričkom parku neko dijete teže ozlijedi.


Upozorenja na internetu


Na opasnost u ograđenom dječjem parku unutar Parka dr. Franje Tuđmana upozoravaju zabrinuti roditelji i na internetskim forumima. Osim što na spravi nedostaje daska, pa zjapi rupa, opasnost od ozbiljne ozljede povećavaju dva vijka kojima je daska koja nedostaje bila pričvršćena.


– Ta je rupa već neko vrijeme tu, ali nije to jedina opasnost. U pješčaniku smo znali naći staklo, a često vlasnici puštaju unutra pse i onda ne čiste njihov izmet – požalila se baka Zdenka koja u parku čuva dvogodišnjeg unuka.


Proizvođač popravlja kvar


O održavanju goričkih parkova brine se tvrtka VG Komunalac koja je od Grada dobila 300 tisuća kuna za održavanje dječjih parkova u ovoj godini.


– Svakodnevno naš zaposlenik obilazi parkove i provjerava ima li kvarova ili oštećenja na spravama. Ako ih nađe, mi zovemo tvrtku koja je izradila spravu da je popravi, sami to zakonski ne smijemo napraviti jer su sprave za igru atestirane. Cijeli taj proces zna potrajati – kaže direktor VG Komunalca Josip Kolarec. Nije nam znao odgovoriti zbog čega tako opasna sprava nije ograđena dokle god se ne popravi kako joj djeca ne bi prilazila. Lidija Fiolić, koja u parku čuva dvoje malene djece, najviše se ljuti na vlasnike pasa koji ne čiste izmet svojih ljubimaca s igrališta. Zbog toga je zvala i komunalnu inspekciju.


– Ima tu puno opasnosti za djecu. Ograda ima rupe kroz koje se djeca provlače, a u ovaj prostor ulaze i učenici iz škole i obavljaju ovdje nuždu. Ona rupa na mostiću posebno je opasna – kaže Lidija. Slične opasnosti djecu znaju vrebati i u drugim goričkim parkovima, poput onog kod Trga Stjepana Radića, iza DM-a.


– E baš ste sad došli kad su popravili sprave! Dulje od petnaest dana držač za ruke na klackalici bio je odšarafljen, a na vrtuljku je nedostajala jedna daska i kroz tu je rupu bilo koje dijete moglo ozlijediti nogu – požalila nam se mlada mama Silvija koja u tom parku čuva 16-mjesečnu kćer Luciju.


izvor: Večernji listKomentari
27.07.2010 - ...
sa 300 000 kuna mogu napraviti najmanje 10 novih parkova a nemogu odrzavati tih 10 parkova(ako i toliko) koje gorica ima..
23.07.2010 - Bambo_Ocha
A dobro mislim da bi neku stvarcicu mogli pritegnuti i zabrinuti roditelji dok cekaju da se "sama popravi" Jest da je zalosno da netko "dobije" 300 000 kn, a ne obavlja svoj posao...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura