28.10.2009

Rock n roll prvenstvo u Gorici


Akrobatski rock 'n' roll klub ''Vega'' iz Velike Gorice i ove godine organizira Svjetsko prvenstvo za juniore i Europsko prvenstvo za seniore najviše A kategorije.

Natjecanje će se održati 7. studenog 2009. u Srednjoj strukovnoj školi u Velikoj Gorici uz sudjelovanje preko 500 natjecatelja iz cijele Europe, a očekuje se i dolazak oko 1 000 posjetitelja.

'Kandidatura je rezultat našeg dosadašnjeg uspješnog rada u organizaciji velikih sportskih natjecanja ove vrste te iznimnog uspjeha u organizaciji Svjetskog juniorskog i Europskog seniorskog kupa 2007., te Europskog prvenstva 2008. godine, koje je proglašeno najboljim organiziranim natjecanjima na ovim prostorima, kako od članova Hrvatskog, tako i Svjetskog rock 'n' roll saveza' – kaže predsjednik kluba Tomislav Odžić.

Kao i u svakom sportu, tako i u akrobatskom rock 'n' roll-u, Svjetsko i Europsko prvenstvo su dva najveća natjecanja u godini i iznimne važnosti, za koje se svi natjecatelji posebno pripremaju kroz cijelu godinu. Osim iznimne sportske vrijednosti na području akrobatskog rock 'n' rolla, ovaj događaj je vrlo atraktivan i po svom zabavnom sadržaju privlači veliku pozornost publike i medija.

Hrvatska trenutno broji preko 1 000 plesača akrobatskog rock 'n' rolla, dok se najbolji nalaze u Top 10 na svijetu svih natjecateljskih kategorija.

Sam organizator natjecanja će se na ovom prvenstvu predstaviti sa svoja dva plesna para koji su izborili svoje pravo nastupa u reprezentaciji, a to su Monika Lauš i Patrik Baštek te pobjednici Svjetskog Kupa 2007. i 2008. i osvajači Europske bronce 2008., Doris Lučan i Damir Zobec.Komentari
09.11.2009 - marcela
bravo zobec čestitam
30.10.2009 - cool232
interesantno, ko bi reko da ima tolko plesaća u Hrvatskoj, bar akrobatskog rnr cajke se ne računaju :P
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport