26.11.2010

Rene Medvešek s Kontrabasom u Gorici

Scena Gorica Vas poziva na kazališnu predstavu Tearta Exit: "Kontrabas" njemačkog autora Patricka Süskinda, široj publici najpoznatijeg po svom genijalnom romanu "Parfem". Kontrabas je preveden na 27 jezika i jedan je od najigranijih njemačkih komada, a na goričkoj pozornici izvest će ga Rene Medvešek koji je i adaptirao predstavu.

Kroz duhovitu priču o jednom instrumentu i njegovu sviraču ispričana je zapravo priča o ljudskom životu. ''Predstava je fenomenalna – istodobno štosna, zafrkantska, šaljiva, majstorski odglumljena, poučna, osjećajna...''

Glavni i jedini lik predstave je kontrabasisit koji slobodno vrijeme  provodi  u zvučno izoliranoj prostoriji u kojoj se uz piće suočava i bori s vlastim problemima. U pripitom stanju započinje srdačno i opširno izlaganje o svome instrumentu, što više pije izlaganje postaje sve prisnije i postaje kontrabasistova ispovijed u kojoj uz autoironiju i duhovite komentare kritizira svoj život i društvo u kojem živi.

Predstavu možete pogledati u petak, 26.11.2010. u dvorani Gorica, Zagrebačka 37 s početkom u 20:00 sati. VGdanas portal poklanja 2x2 karte. Dvoje najbržih čitatelja koji nam se jave na email adresu nagrade@vgdanas.hr osvojit će karte.Komentari
26.11.2010 - urednik
Karte su dobile Željka i... Drugi se nije još javio :(
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a