13.04.2010

Reklama privatnika kao službeni odgovor grada


– Želim normalnu komunikaciju pod imenom i prezimenom, nek se zna tko što pita – govorio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, kada je dolaskom na glavnu poziciju u gradu ukinuo forum i građanima omogućio da na službenim stranicama Grada Velike Gorice pitaju i doznaju ono što ih zanima.

Poduzetnik zna odgovor

Za odgovore su ovisno o problematici i temama bili zaduženi pročelnici sve dok Velikogoričanka M. A. nije poslala upit o prijmu digitalnog tv signala. Odgovor je, ni više ni manje, dobila od Nenada Črnka, velikogoričkog poduzetnika i vlasnika tvrtke čija je osnovna djelatnost proizvodnja i servis računala.

– Inače, kvalitetnije antene za DVB-T prijam mogu se kupiti u Netra maloprodaji na Tržnom centru prvi kat – završio je svoj odgovor znatiželjnoj građanki poduzetnik Črnko uputivši je tako u vlastitu prodavaonicu.

Kako je uopće moguće da je poduzetnik odgovarao na pitanja građana na službenom portalu Grada Velike Gorice i k tome se otvoreno reklamirao – pitali smo gradonačelnika Dražena Barišića.

– Nemam pojma – tek je kratko odgovorio gradonačelnik.

Naime, dotični Nenad Črnko već godinama s Gradom Velika Gorica ima ugovor o održavanju gradskog informatičkog sustava.

– Iz grada su mi poslali mail s pitanjem sugrađanke i prijateljski me zamolili da na njega odgovorim jer to u Gradu nitko nije znao. Ja sam odgovor napisao, ali ni u jednom trenutku nisam mislio da će netko spomenuti moje ime, niti moju tvrtku – kaže Črnko.

Greška glasnogovornice


Ipak je u poslanom mailu napomenuo adresu privatne firme. Odgovor je po principu “copy paste” na službene stranice Grada objavila Elizabeta Stipetić, glasnogovornica gradonačelnika Barišića, a kada je, kako kaže, shvatila da je riječ o reklami, spornu posljednju rečenicu je sama izbrisala.

– Pogriješila sam. Molila sam Črnka da mi proslijedi odgovor na pitanje sugrađanke jer u gradu nemamo stručnjake za to područje. Njegovo ime sam stavila jer sam mislila da je u redu napisati tko je odgovorio na to pitanje. Uostalom zar je to jedino bitno iz Gorice? – odgovorila je voditeljica službe za odnose s javnošću grada Velike Gorice, Elizabeta Stipetić.


izvor: vecernji.hrKomentari
14.04.2010 - ivek123
hahaha i kaj je tu cudno??? dobro došli u Hrvatsku...
13.04.2010 - vanilla_kok
CoDK|uskok je urednikov novi nick :)
13.04.2010 - cool232
haha :) prejako!
13.04.2010 - joža
i tak je črnko dobil besplatnu reklamu u večernjem, na vgdanas i goričkom portalu
13.04.2010 - biserka
:facepalm:
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati